Arsaları satıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 16 ildeki 144 arsayı satışa çıkarıyor

Haberler 07.07.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arsa müzayedesi 8 Temmuzda Ankara ve zmirde yaplacak ve elde edilecek gelirin tamam kentsel dönüüme kaynak oluturacak

çevre ve ehircilik Bakanlnca Ankara, stanbul ve zmirin de arasnda bulunduu 16 ilin baz ilçelerinde atl durumda bulunan arsalar 8 Temmuzda düzenlenecek açk artrma ile sata sunacak.

Bakanlktan alnan bilgiye göre, arsa müzayedesinde Ankarada çankaya, Gölba, Yenimahalle, Kahramankazan ilçelerinde 26, stanbulda Zeytinburnu ve Beyolu ilçelerinde 2, zmirde Torbal, Bayndr, Buca, Gaziemir ve çemede 80, Aydn Didimde 10, Mula Bodrum ve Nide Borda 5er, rnak çizre ve dilde 3, Manisa Salihlide 2 ve Mersin Erdemlide 4, Tekirda arköy, Bursa Mustafakemalpaa, Düzce Merkez, Denizli Tavas, Krkkale Yahihan, Ar Merkez, Bitlis Güroymakta birer arsa olmak üzere toplam 144 arsa açk artrma ile satlacak.

Müzayede sonucunda tekliflerin Bakanlkça deerlendirilmesinin ardndan arsalar satn alacak gerçek veya tüzel kiiler belirlenecek.

Arsalarn nitelikleri arasnda konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi, sosyo kültürel tesis, konut d kentsel çalma, kentsel servis alanlar yer alyor.

Arsalarn çounluunu konut alanlar olutururken, stanbul Zeytinburnunda 1, Mersin Erdemlide 4, Mula Bodrumda 3, zmir çeme Alaçatda 1 turizm tesis alan dikkati çekiyor.

Açk artrmada ilikili arsalar için birletirilmi teklif sistemiyle sat yaplacak.

ARSA GELRLER KENTSEL DÖNÜÜME

Bakanlk, yaplacak müzayede ile atl durumdaki ticaret ve sanayi arsalarn yatrmclara sunarak, kentlerin yatrm ve istihdamnn gelitirilmesine katkda bulunacak.

Ayrca tüm arsalardan elde edilecek kazanç ise kentsel dönüüm hesabna aktarlarak, riskli binalarn tasfiyesi ve olas afet durumlarnda kullanlacak.

Müzayede, 8 Temmuz Perembe 11.00de Ankarada çevre ve ehircilik Bakanl, zmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu ve internet üzerinden www.emlakmuzayede.com.tr adresinden yaplacak.

nternet katlm bavurular açk artrmadan bir gün önce kapatlacak.

Ana Sayfaya Git