Badem hasat sezonu başladı

Diyarbakır'ın önemli badem üretim merkezlerinden biri olan Eğil ilçesinde badem hasadına başlandı.

Haberler 08.09.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnn destekleri ve tevikleriyle alternatif ürün arayna giren çiftçiler, son yllarda badem fidan dikmeye balad.

Hzla yaygnlaan ve ilçede yaklak 4 bin dekar alanda üretimi yaplan badem bahçelerinde hasat sezonu bir ay boyunca devam edecek.

Hasat hakknda bilgi veren Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Eil lçemizde 2009 ylnda Bakanlmzn destekleriyle 32 bahçe tesis ederek tarmna baladmz badem ürünü 2020 yl itibariyle 4 bin dekar alan geçmitir. dedi.

BADEM HASADI

Bölgede bulunan badem çeitlerine de deinen Atalar, çeitlerimizin çounluu Fransz orjinli olan ferragnes ve ferradual çeitleri olmakta birlikte bölgemizde yerli badem çeitleri de bulunmaktadr. lçemizde yetikin durumda olan aaç says 52 bin adet civarnda olup yaklak olarak yllk 52 ton iç badem kapasitesi bulunmaktadr. ifadelerini kulland.

Atalar, Daha önceleri kabuklu kurutulmu olarak satlan badem ürününü ilçemizde Bakanlmzn katklaryla açtmz badem krma ve paketleme tesisi sayesinde iç badem olarak piyasaya sat yaplmaktadr. Badem hasat sezonunun hayrl geçmesini temenni ediyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git