Bakan Işıkhan: Borcu olan belediyeler icraya verilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin SGK prim borçlarının ödenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görevlendirildiğini açıklamasının detayları hakkında konuştu.

Haberler 29.07.2024 - 13:34 Son Güncelleme : 29.07.2024 - 13:34

çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelerin toplam 96 milyar lira SGK borcu olduğunu ve borçlar ödenmezse icraya gidileceğini duyurdu.

A Haberde konuşan Bakan Işıkhan, Primler aracılığıyla sosyal güvence sağlıyoruz. SGKnın toplam geliri 2 trilyon 192 milyar liradır. Kamuya tahsis edilen yerleri asla kabul etmiyoruz. dedi.

1307 belediyenin borcu var

En çok borcu olan belediyeleri açıklayan Işıkhan, 96 milyar borcumuz var bunun yaklaşık yüzde 80i neredeyse belediye şirketlerinin prim borçlarıdır. 1402 belediyenin 1307sinin borcu bulunmakta. ifadelerini kullandı.

Işıkhan, borçların ödenmemesi halinde ilk 3 ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulandığını belirterek, Borçlar ödenmezse belediye icraya verilir. dedi.

Emeklilerin durumu

Emeklilerin durumuna ilişkin ise Bakan Işıkhan, Kalıcı refahı sağlayınca emeklilerin sıkıntısı azalacak. cümlelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git