Bakanlık yapı denetim firmalarını mercek altına aldı

"Bakanlığımız kontrolündeki yapı denetim kuruluşları tarafından bugün itibarıyla 779 milyon 682 bin metrekare alana tekabül eden inşaatların denetimi gerçekleştirildi"

Haberler 25.07.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Bakanlk tarafndan 779 milyon 682 bin metrekare alana tekabül eden inaat denetimlerini yapan bin 667 yap denetim kuruluundan, ilemlerinde aykrlk tespit edilenlere Temmuz ayna kadar 2 milyon 148 bin 240 lira tutarnda cezai ilem uygulandn bildirdi.

çevre ve ehircilik Bakan Kurum, göreve balad tarihten itibaren Bakanlk çalmalar kapsamnda bir dizi toplant gerçekletirdi.

Bu kapsamda bakanln yap denetim çalmalarn da inceleyen Kurum, Projelerin gerçekletirilme aamasnda ve sonrasnda uygulanacak denetimlerin önemli olduunu vurgulad.

Her yl çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan denetimi gerçekletirilen yap denetim firmalarndan mevzuata aykr hareket edenler, denetçiler ile faaliyeti durdurma ve iptal edilen belge saylarnn kamuoyuyla paylaldna dikkati çeken Kurum, 2018in ilk 6 ayna ait rakamlara ilikin bilgi verdi.

Kurum, Bakanlmz kontrolündeki yap denetim kurulular tarafndan bugün itibaryla 779 milyon 682 bin metrekare alana tekabül eden inaatlarn denetimi gerçekletirildi. Denetimleri yapan bin 667 yap denetim kuruluu içerisinden Bakanlmzca aykrlk tespit edilenlere, 147si faaliyet durdurma, 34ü belge iptali olmak üzere Temmuz ayna kadar toplam 2 milyon 148 bin 240 lira cezai ilem uyguland. diye konutu.

- 665 yeni denetçiye belge verildi

Yeni 665 denetçiye de yap denetim belgesi verildiini açklayan Kurum, Ancak buna karn kriterlere uymad gerekçesiyle 97 denetçinin belgesi de iptal edildi. dedi.

Denetimlerin, vatandalarn sahip olduu konutlarn güvenilirlii açsndan oldukça önemli olduuna vurgu yapan Bakan Kurum, önümüzdeki dönemlerde de denetimlerin titizlikle devam edeceini dile getirdi.

Kurum, Hedefimiz vatandalarmz depreme dayankl, güvenli konutlara ulatrmak. Bu kapsamda yap denetim uygulamalaryla ülkemizin yap stokunu daha kaliteli hale getirmeyi amaçlyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git