Borçlarda uzlaşma!

BTK, ödenmeyen veya kısmen ödenen alacaklarına karşı adli yargı yoluna başvurmadan önce veya yargılama ya da icra aşaması sonuçlanıncaya kadar karşı tarafın uzlaşma davetlerini kabul edebilecek veya karşı tarafı uzlaşmaya davet edebilecek

Haberler 27.03.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunun (BTK) sözlemelerden kaynaklanan alacaklar, idari para cezalar da dahil olmak üzere ödenmedii veya eksik ödendii tespit edilen bütün alacaklarna veya borçlarna ilikin bavurulabilecek olan uzlamann usul ve esaslar belirlendi.

Kurumun konuya ilikin yönetmelii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, BTK, kanun ve düzenlenen sözlemelerden kaynaklanan alacaklar, ödenmeyen veya ksmen ödenen alacaklarna kar adli yarg yoluna bavurmadan önce veya yarglama ya da icra aamas sonuçlanncaya kadar kar tarafn uzlama davetlerini kabul edebilecek veya kar taraf uzlamaya davet edebilecek.

BTK, adli yarg konusu borçlarna ilikin olarak da adli yarg yoluna bavurulmasndan önce veya yarglama ya da icra aamas sonuçlanncaya kadar kar tarafa uzlama davetinde bulunabilecek veya kar tarafn uzlama davetlerini kabul edebilecek.

Uzlama, kurum alacak ve borçlarna ilikin olarak uzlama tutananda belirtilen anlamalar kapsayacak. Uzlama konusu ihtilafn tamam ya da bir ksm üzerinde uzlama salanabilecek.

Maddi ve hukuki nedenlerle kamu menfaati görülmesi halinde, asl alacak ve ferilerinden ksmen ya da tamamen vazgeçilebilecei gibi ödemenin ertelenmesi, taksitlendirme, takas veya mahsuplama da yaplabilecek.

BTK tahsilat süresi içerisinde ödenmeyen veya ksmen ödenen idari para cezalarna kar uzlama talebinde bulunulabilecek.

Kurumun idari ücret, kurum masraflarna katk pay, telsiz ücreti ve ödenmeyen veya ksmen ödenen alacaklarna kar yaplacak uzlama talepleri de bu kapsamda deerlendirilecek.

ADL VE DAR UYUMAZLIKLARA LKN BAVURULAR EN GEç 3 AY çNDE YAPILACAK

Uzlama yolu, kurum ve kar taraf için bavurulmas zorunlu bir husus olmayacak, ihtilafa ilikin dava açlm olmas ve/veya icra takibi balatlm olmas uzlama sürecine engel tekil etmeyecek.

Uzlama halinde üzerinde anlalan hususlar hakknda taraflarca dava açlamayacak.

2813 sayl Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunun Kuruluuna likin Kanunun 5inci maddesinin on dördüncü fkras yürürlüe girdii tarihten itibaren bugüne kadar geçen süreye ilikin BTK alaca olup da tahsilat süreci içerisinde ödenmedii veya eksik ödendii tespit edilen adli ve idari uyumazlklara ilikin bavurular en geç 3 ay içinde yaplacak ve kurum tarafndan 8 ay içinde tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git