Buğday hasadı

Tarımın lokomotif sektör olduğu Mardin'de yaklaşık 3 milyon dekar tarım alanının 2 milyon dekarında ekimi yapılan buğdayda hasat başladı

Haberler 18.06.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buday üretiminde önemli yere sahip Mardin Ovasnda bu sezon 1,5 milyon ton buday rekoltesi bekleniyor.

Tarmn lokomotif sektör olduu Mardinde yaklak 3 milyon dekar tarm alannn 2 milyon dekarnda ekimi yaplan budayda biçerdöverlerin tarlalara girmesiyle hasat balad.

Mardin Ovasndaki tarlalarda çevre illerden de getirilen biçerdöverlerle 24 saat hasat yapan üreticiler, sulu tarm arazilerinde dönüm bana 500 ila 850 kilogram arasnda verim alyor.

Hasad yaplarak kamyonlara yüklenen budaylar, Kzltepe Hububat Ticaret Merkezine götürülüyor.

Hasattan geriye kalan ve üreticiye ek gelir getiren saman da kamyonlarla Türkiyenin birçok yerine gönderiliyor.

Kzltepe ilçesinde çiftçilik yapan Hac Veysi Talayhan, AA muhabirine, babadan kalma arazilerde buday ürettiklerini söyledi.

Bu yl budayda sknt olmadn vurgulayan Talayhan, Buday bu yl çok mükemmel. Tarlamda dönüme 500 ile 850 kilogram aras verim alyorum. çok ükür her eyiyle güzel geçiyor. diye konutu.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN çALIIYORUZ

Diyarbakrdan hasat için kente gelen biçerdöver operatörü Erkan çnar da scaa ve toza ramen çalmalarn sürdürdüklerini belirterek, hasatta hem çiftçiye hem de ülke ekonomisine katk salamak için gece gündüz demeden çaltklarn anlatt.

Kzltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Zahireciler Dernei Bakan Mehmet erif Öter ise biçerdöverlerin tam kapasite hasada baladn kaydetti.

Sulu tarm arazilerinde bereketli bir yl beklediklerini dile getiren Öter, pazara getirilen budayn çok rahat alc bulduunu ifade etti.

Öter, geçen yl 1 milyon 200 bin ton olan rekoltenin bu yl 1,5 milyon ton olarak beklendiine iaret etti.

Kuru tarm yaplan alanlarn sulamaya açlmasyla verimin 2,5 milyon tona kadar çkacan aktaran Öter, Mardin u anda ülkenin yüzde 10luk budayn karlyor. Eer sulama kanallar Mardin Ovasnda faaliyete geçerse yüzde 20sini çok rahat karlayacak. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git