Çalışana zam müjdesi verdi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul mesajında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı. Salı günü kamu işçileri zammı için rakamı duyuracağını bildiren Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur maaşları için düzenlemeler yapılacağını müjdeledi. Tarihi günde tarihi ifadeler kullanan Erdoğan, maaşların enflasyon farkı ve refah payı ile beraber belirleneceğini ifade etti.

Haberler 08.05.2023 - 00:21 Son Güncelleme : 08.05.2023 - 00:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde İstanbul Mitingi gerçekleşti. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğanla birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğanın yanı sıra Cumhur İttifakında yer alan partilerin liderleri ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da mitingde yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan ellerinde Türk bayrağı, AK Parti bayrağı ve Cumhur İttifakı partilerinin bayraklarıyla alana giriş yaptı. Erdoğan, hitabına Necip Fazıl Kısakürekin Canım İstanbul şiiriyle başladı.

RESMİ RAKAM 1 MİLYON 700 BİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yollar bir başka zengin, gelemiyorlar ve İstanbul bugün haykırıyor. 14 Mayısta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Onların kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepedeymişler. Resmi rakamı getirdiler, resmi rakam 1 milyon 700 bin. İstanbul yapar mı, yapar. İstanbul ayağa kalktı.Burada doğduk, burada büyüdük. Buranın hizmetkarı olduk. İstanbulu dünyada saygın bir şehir haline getirdik. İstanbul sadece kendi sınırlarından, orada yaşayanlardan ibaret bir şehir değildir dedi.

KILIçDAROĞLUNA VATANI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı bizim için sadece eskiden gelip geçtiğimiz, seyahatlerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer değildir. Bu alan havacılık alanındaki teknolojik hamlesinin başladığı, sonra tek parti CHPsi tarafından bitirildiği yerdir. Bunların bu ülkede dikili taşı yok, dikili ağacı yok. Onun için benim milletim 14 Mayısta bunlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Türkiye sana sen bize emanetsin diyorlar. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen, dolaşan Kılıçdaroğluna biz vatanı böldürtmeyeceğiz dedi.

İSTANBUL EVET DERSE BU İŞ BİTER

rdoğan, Burasının bir diğer önemli özelliği de 15 Temmuz Destanını İstanbullularla birlikte yazdığımız yerdir. Biliyorsunuz, bu kardeşinizi FETÖcüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldiler. Gece buraya indik. Bay Bay Kemal FETÖcüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesine gitti. Orada kahvesini yudumluyor ve olanları seyrediyordu. Yalan bol, benim haberim olsaydı ben de beklerdim dedi. Hayatı yalan. Dürüstlük diye bir şey bunda yok. Ona ihtiyacımız yoktu, on binler buradaydı. Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Siz tamam derseniz bu iş bitmiştir. Cumhuriyetimizin ilk asrının demokrasi ve kalkınma eksiklerini beraberce telafi ettiğimiz gibi inşallah Türkiye Yüzyılını da sizlerle beraber kuracağız. Öyle bir ses verin ki, yürekler titresin, gönüller coşsun. Cevabı siz vereceksiniz. Karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün. Öyle bir ses verin ki, 14 Mayısta sandıkta çıkacak sonucun müjdecisi olsun. İstanbul 14 Mayısta fethinden 570 yıl sonra bu şehri Türkiye Yüzyılı heyecanıyla buluşturuyor muyuz? İstanbul, 14 Mayısta bu ülkenin ve bu şehrin kazanımlarına sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayısta evlatlarının geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayısta Türkiye Yüzyılı için bismillah diyor muyuz? İstanbul 14 Mayısta tercihini doğrudan yana kullanıyor musun? Sizlerle beraber bu yolu gümbür gümbür yürürüz diye konuştu.

İSTANBULUN BAŞINDAKİ ADAM MAALESEF BİZİ REZİL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bizden sonra da İstanbulun başındaki adam maalesef rezil etti. Rezil etti. Şimdi de İstanbulu sel bastığı zaman bunun gittiği yer belli. Ya yurt dışı ya Bodrum. Buralarda hayatı geçiriyor. O da yetmiyor, şimdi de Bay Bay Kemal ona talimat vermiş, sen niye İstanbulda duruyorsun. çık Vana git. Vanda da PKKlılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar. Yav Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbula hizmetkar olman varken, senin oralarda ne işin var. 2024te ona da gereken dersi vermeye hazır mıyız? İstanbul bunlardan çok çekti, yeter. Ankara çok çekti, yeter. İzmir çok çekti, yeter. Bunların hepsine birden dersi verip bunları emekliye sevk ediyor muyuz ifadelerini kullandı.

BENİM MİLLETİM AYYAŞA, SARHOŞA MEYDANI BIRAKMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz başbakanlık görevini üstlendik, vesayetin ayak oyunlarını boza boza tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirdik. Vesayeti yendik. Bu defa da kendimizi PKK ve FETÖ Terör örgütlerinin saldırılarıyla, darbe teşebbüsleriyle, ülkemizi yıkma girişimleriyle karşı karşıya bulduk. Gezi olaylarında İstanbulun sokaklarına bu alçaklar ne yazdılar? Zulüm, 1453te başladı. Bunlar kim? İşte CHP, yandaşları. Bunlar duvarlara yazdılar. Başbakanlık ofisimin karşısına, rahmetli anneciğime hakaretler ettiler. Maalesef. Ne elde ettiler? Bunlar Dolmabahçede Atik Valide Camiine bira şişeleriyle girdiler mi? Bira şişeleriyle mabedimizi kirlettiler mi? Öyle biz girdik, biraları devirdik Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç hiçbir şey seni iflah etmez. Benim milletim ayyaşa, sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmaz.? dedi.

21 YILDIR SADECE ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülkemizin ve milletimizin bugüne kadar ki her sıkıntısını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. çünkü biz çözümün eriyiz. çünkü biz ülkemizin sahip olduğu imkanları en doğru şekilde değerlendirebileceğimizi biliyoruz. 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Seçim beyannamemizde yüzlerce binlerce başlıkta ifade ettiğimiz projelerin hepsini de hayata geçireceğiz ifadelerini kullandı.

15 MAYISA TÜRKİYE YÜZYILI MUŞTUSUYLA MERHABA DİYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bizde laf yok, icraat var. Bizde kuru söz yok. 15 Mayısa Türkiye Yüzyılı muştusuyla merhaba diyeceğiz. Şu anda emniyetten alıyorum, hala herkes yolda. Gelmekte zorlanıyorlar. Atatürk Havalimanı yetmiyor. Bu bir şeyi gösteriyor, diyor ki, 14 Mayısta biz bu işi Allahın izniyle bitireceğiz. Biz sürekli yeni imtihanlarla sınanan bir ülke ve milletiz. Afetler de bu imtihanlardan biridir. Ülkemizde kader bağımız, imkanlarıyla birlikte mihnetlerini de kabullenmemizi gerektiriyor dedi.

İŞçİLERİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME FARKLI GİRECEK

Son birkaç ayda açıklanan savunma sanayi projelerinin önümüzdeki 10 yılda ihracat potansiyelinin 65 milyar doları bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktidarlarımızın ilk dönemlerinde tüm gücümüzü alt yapımızdaki asırlık ihmalleri gidermek için kullandık. İnşallah seçimden hemen sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenleme yapacağız. Aynı şekilde asgari ücreti dolar bazında bile 3 buçuk kat artırarak 8 bin 500 liranın üzerine çıkardık. Gelişmelere göre bu rakamı da tekrar gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşlarına Temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak refah payı artışı da yapacağız. Salı günü de şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini Salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım. Bunu açıklayarak inanıyorum ki işçilerimiz de önümüzdeki döneme çok daha farklı girecek diye konuştu.

BUNLAR TÜRKİYENİN BELİNİ DOĞRULTMASINI İSTEMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karşımızdaki artık 7li mi, 9lu mu, 11li mi olduğu iyice karışan masadan bahsediyorum. Masanın üstünde kimler var, altında kimler var. Hepsi birbirine karışmış. Bizimle asıl derdi olanlar tek parti faşizminin temsilcileriyle onların mağdurlarını, baba katiliyle baban bir safta misali bir araya getirenlerdir. Türkiyede yönetim değişmeli manşetleri atanlar, jendini milli görüşçü olarak pazarlayanlarla, LGBTcileri aynı safta buluşturanlardır dedi.

BU LGBTCİLERİ SANDIĞA GÖMMEYE VAR MIYIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP, LGBTci mi? HDP, LGBTci mi? İYİ Parti LGBTci mi? Masada bulunan diğerleri bu LGBTcilere hayır diyor mu? AK Parti asla LGBTci olmadı, olmaz. MHP asla LGBTci olmadı, olmaz. Cumhur İttifakının diğer mensupları asla LGBTci olmaz, olmayacak. çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Aile biz de kutsaldır. Bu LGBTcileri sandığa gömmeye var mıyız? Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandilden ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git