DASK sigortalılara 900 milyon TL hasar ödemesi yaptı

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, DASK’ın depremlerden sonra yaptığı ödemelerin Zorunlu Deprem Sigortası’na güveni artırdığını vurgulayarak, "DASK’ın kuruluşundan bugüne yaptığı toplam hasar ödemesi tutarı 900 milyon TL’ye yükseldi." dedi.

Haberler 29.05.2021 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doal Afet Sigortalar Kurumu (DASK), Sigorta Haftas vesilesiyle yapt açklamada güncel sigortallk oranlarn, deprem ve sigortallk bilincinin artrlmas için yürütülen çalmalar ve hedeflerini açklad.

Türkiye genelinde sigortal konut says 10 milyonu aarken, sigortallk oran da yüzde 58e ulat. DASKn yurt içi ve yurt d reasürans destekleri sayesinde toplam ödeme gücü de 40 milyar TLye yükseldi.

Açklamada görülerine yer verilen DASK Koordinatörü Erdal Turgut DASKn yüzde 100 sigortallk hedefiyle çaltn ve bu kapsamda 2021 yln seferberlik yl ilan ettiini vurgulad. Turgut unlar ifade etti:

DASKn kuruluundan bu yana, 21 ylda ulat yüzde 58 sigortallk oran Türkiye gibi sigorta bilincinin gelime aamasnda olduu bir ülkede çok önemli bir baarya iaret ediyor. Ancak tüm konutlar ancak tüm konutlar güvence altna almak için gidecek çok yolumuz var. Bu nedenle 2021 yln seferberlik yl ilan ederek pandemi koullar altnda hiç kimsenin deprem güvencesinden mahrum kalmamas için DASK Yaptran Kazanyor kampanyasn balattk. Yl bandan bu yana poliçe üretimlerinde yüzde 10 seviyesinde art elde ettik. DASK olarak çabalarmzn sonuç bulmasndan son derece gururluyuz.

ZMR DEPREMNDE 340 MLYON TL, ELAZI DEPREMNDE 300 MLYON TL HASAR ÖDEMES

DASKn 27 Mays itibaryla Elaz merkezli depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortas sahibi konutlar için yapt hasar ödemesi 300 milyon TL olurken, zmir merkezli depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortas sahibi konutlar için de 340 milyon TL tazminat ödendi. DASK, zmirde yapt ödeme ile kurum tarihinde tek bir depremde yaplan en büyük hasar ödemesi tutarna ulat.

2020 ylnda Elaz ve zmir merkezli olmak üzere iki hasar yapc deprem yaandn hatrlatan Turgut, Elaz merkezli depremde 40 bin, zmir merkezli depremde 30 bin hasar ihbar aldk. Eksperlerimizin incelemelerinin ardndan bu dosyalarn Elazda yüzde 99unu ve zmirde yüzde 98ini sonuçlandrarak toplam 640 milyon TL hasar ödemesi yaptk. DASKn kuruluundan bugüne yapt toplam hasar ödemesi tutar da 900 milyon TLye yükseldi. açklamasnda bulundu.

YAANAN DEPREMLER SGORTALILIIN ÖNEMN TEKRAR HATIRLATTI

2020 ylnda iki büyük deprem yaandn ve DASKn depremlerden sonra yürüttüü baarl operasyon sayesinde Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortasnn öneminin daha iyi anlaldn ifade eden Turgut, Son depremlerde hasar yönetimimiz ile birlikte poliçe sahibi vatandalara yaptmz ödemelerin DASKa duyulan güvenin temel unsurlarndan olduunu biliyoruz. Biz DASK olarak Zorunlu Deprem Sigortas ile bir güvence kumbaras oluturuyoruz ve ülkemizin herhangi bir köesinde deprem olduunda o kumbaradan sigortallarmzn yaralarn saryoruz. Bu nedenle de kapsammzdaki tüm konutlarn güvence altnda olmasna büyük önem veriyor ve tüm çalmalarmz ile yüzde 100 sigortallk hedefine ulaacamza inanyoruz. ifadelerini kulland.

MARMARA BÖLGES YÜZDE 69LUK SGORTALILIK ORANIYLA LK SIRADA

Açklamada yer alan bilgilere göre, bölgesel bazda bakldnda Marmara Bölgesi yüzde 69luk sigortallk oranyla ilk srada yer alrken; sigortallk oranlar Ege Bölgesinde yüzde 58, ç Anadoluda yüzde 53, Dou Anadoluda yüzde 51, Akdenizde yüzde 50, Güneydou Anadoluda yüzde 48 ve Karadenizde yüzde 46 düzeyinde seyrediyor. Türkiye genelinde yllk prim ortalamas 163 TL ve depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortal evler için ödenecek en yüksek teminat bedeli ise 268 bin TL olarak hesaplanyor.

Ana Sayfaya Git