Dicle Elektrik’ten örnek sürdürülebilir insan kaynağı uygulaması

Dicle Üniversitesi 2.Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, insan kaynağı ihtiyaçlarının önemli bir kısmını bölge üniversitelerinden karşıladıklarını açıkladı.

Haberler 24.05.2024 - 09:59 Son Güncelleme : 24.05.2024 - 09:59

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı elektrik dağıtım hizmeti veren ve yaklaşık 7 bin çalışanıyla bölgenin en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik, insan kaynağı ihtiyacını büyük ölçüde bölgedeki üniversitelerden karşılıyor. Dicle Üniversitesinde düzenlenen 2. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumunda (DUFEBLAS24) bu stratejinin başarısı ve sürdürülebilir insan kaynakları uygulamalarının önemi vurgulandı. Sempozyumda Dicle Elektrikin katkıları ve üniversite-sanayi işbirliğinin bölgedeki genç yetenekler için oluşturduğu fırsatlar da gündeme geldi.

DUFEBLAS24 ana sponsoru Dicle Elektrik
Dicle Elektrikin ana sponsoru olduğu DUFEBLAS24ün açılış törenini Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün tarafından yapıldı. Fen Bilimleri alanında araştırma yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki araştırmaları ve proje fikirlerini paylaşması, farklı disiplinler ve kurumlar arasında işbirliğinin sağlanması ve üniversiteler arasında işbirliğinin güçlendirilmesini amacıyla 15 Temmuz Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Tüzün, bölge insanına sağlanan istihdam imknının altını çizdi.

çalışan 600 mühendisten 220si DÜ mezunu
İki gün süren sempozyumun ana sponsoru olan Dicle Elektrikin Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, açış konuşmasında, tamamına yakını bölge insanı olan yaklaşık 7 bin çalışanıyla bölgenin en büyük özel şirketi olduklarına da dikkat çekti. Tüzün, Şirket olarak insan kaynağı ihtiyacımızın önemli kısmını başta Dicle Üniversitesi (DÜ) olmak üzere bölge üniversitelerinden karşılıyoruz. Şirketimiz bünyesinde görev yapan 600 kadar mühendisin 220si DÜ mezunu dedi. Tüzün ayrıca, Dicle Elektrikin üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde önemli katkılar sunduğunu ve bu iş birliklerinin bölgedeki genç yetenekler için yeni fırsatlar oluşturduğunu vurguladı. Eğitim, staj ve araştırma projeleri ile öğrencilere pratik deneyim imknı sunduklarını belirten Tüzün, bu sayede gençlerin kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmalarını sağladıklarını ifade etti.

Bilimsel ve Teknolojik Gelişmeye Katkı ödülü
DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrencilerin de katıldığı DUFEBLAS24 kapsamında lisansüstü tez ödül töreni de gerçekleşti. Dicle Elektrikin İnsan Kaynakları İş Ortağı Yöneticisi Abdulbari Aslan, Makine Mühendisliği alanında yazdığı Yapay Zeka ve Optimizasyon Uygulamaları Kullanılarak İnsan Kaynakları Süreçlerinin Optimizasyonu ve Modellenmesi başlıklı yüksek lisans tezi ile Bilimsel ve Teknolojik Gelişmeye Katkı ödülüne layık görüldü. 10 üniversiteden başvuruların yapıldığı ve toplam 8 tezin ödüllendirildiği sempozyumda Aslanın danışmanı Mesut Hüseyinoğlu ile birlikte aldığı bu ödül, Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün tarafından takdim edildi.

Ana Sayfaya Git