Diyarbakır ticareti bölgeyle imzalandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği protokolü imzalayarak, komşu iller arasında sosyo-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

Haberler 27.12.2021 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Meclis Bakan Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya ve Meclis Üyelerinden oluan heyet ilk olarak Elaz TSOyu ziyaret ederek, Elaz TSO Meclis Bakan Ahmet Yaar ve Yönetim Kurulu Bakan Asilhan Arslan ile bir araya geldi. Protokol mza töreninde konuan DTSO Bakan Mehmet Kaya; Diyarbakr ekonomisinin nitelikli dönüümü için birçok örnek projeyi hayata geçirdiklerini, kalknma hedefleri dorultusunda yaptklar çalmalara bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

SOSYA-EKONOMK BRL

Kaya, Yatrm ve ibirlii frsatlarn gelitirmek amacyla daha önce Antalya, Bursa, Ordu, Rize TSO ve Antalya Ticaret Borsas ile ibirlii protokolü imzaladklarn, komu iki ili Elaz ve Malatya TSO ile de ibirlii protokolü imzalyor olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayz. Elaz Ticaret ve Sanayi Odasnn yapt faaliyetleri yakndan takip ediyoruz. Özellikle deprem sürecinde yapm olduu çalmalar ve koordinasyon ile Türkiyenin dört bir yanndan kurumlarn bu kente akn etmelerini saladlar. Bu çok önemli bir çalmayd. Bugün bir kez daha Elaz halkna geçmi olsun dileklerimizi iletmek istedik dedi.

ELAZI VE MALATYA

Diyarbakr ve Malatya TSOlar olarak corafi iaret alan ve bavuruda bulunan en büyük odalarz

Malatya TSO ile var olan sk birliktelii karde oda protokolü ile resmiyete dökeceklerini ifade eden Diyarbakr TSO Bakan Mehmet Kaya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odas Bakanmz Ouzhan bakanmz Dou ve Güneydou illerinin oda ve borsalarnn Türkiye Odalar ve Borsalar Birliindeki temsiliyetini yapyor. Yani bizleri orada temsil ediyor. Bizler hazrladmz dosyalar ve iletmemiz gereken konular TOBB Bakanmzdan önce Ouzhan bakanmz ile istiare ediyoruz. Yaklak dört yldr sadece bizim deil bölgemizdeki tüm odalarn Ankaradaki temsilini en iyi ekilde yapan bir arkadamz. Eer bugün bölgedeki oda ve borsalar hzla kendilerini gelitiriyorsa, ortak deklarasyonlar yaynlyorlarsa bunun en büyük sebeplerinden biri de Malatya TSO bakanmzn gayretidir. Bugün imzalayacamz kardelik protokolünün önericisi de mimar da kendisidir. Malatya gastronomisi çok güçlü bir mutfak. Bunu yakndan biliyoruz. Diyarbakr TSO olarak düzenlediimiz Gurme Fuarmzn ikincisinin onur konuu Malatya TSO olmutu. O gün çok ciddi bir katlm salamlard. O günden sonra Odalarmz yöresel ürünlere corafi iaret alma konusunda youn mesai verdi. Diyarbakr ve Malatya TSOlar olarak corafi iaret alan ve bavuruda bulunan en büyük odalarz diyebiliriz. Bugün imzalayacamz ibirlii protokolümüzün iki odamza hayrl olmasn diliyorum. Kat üzerinde deil uygulamaya geçmesi için gerekeni yapacamz buradan söz veriyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git