Elektrik ve gazda indirim müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yine nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz" dedi.

Haberler 29.03.2023 - 23:58 Son Güncelleme : 29.03.2023 - 23:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMMde partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Bu yıl belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın ramazan ayına mahsus programlarını, yardım faaliyetlerin, deprem bölgesinde yoğunlaştırdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bayrama kadar deprem bölgesindeki temel atma ve iftar programlarımız sürecek. Önümüzdeki sınırlı vaktin el verdiği ölçüde mümkün olan fazla sayıda ilimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz diye konuştu.

GEçİCİ BARINMA MERKEZLERİMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Erdoğan, seçim süreci sebebiyle değişen gündemin deprem bölgesindeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerini unutturmasına izin vermeyeceklerini kaydederek, Birileri kendi heva ve hevesleri, hırsları, giderek artan tehdit, tezyif, nobranlık kokan şımarıklıkları içinde kaybolup gidedursun bizim kalbimizde, elimizde hep deprem bölgesi olacaktır. Her gün binlercesinin temelini attığımız kalıcı konutlarımızın inşasına söz verdiğimiz şekilde inşallah 1 yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz, devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKTE YÜZDE 15 İNDİRİME GİDİYORUZ

Erdoğan, deprem bölgesini ayağa kaldıracak çalışmaları yaparken yol haritaları olan Türkiye Yüzyılı vizyonlarından da asla geri adım atmayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu: Konu enerjiden açılmışken şimdiden 2 ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birincisi; elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. 2ncisi sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yine nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

TAMAMLANAN PEK çOK PROJEMİZİN AçILIŞINI YAPACAĞIZ

Erdoğan şöyle dedi; Güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Meclisimizin takdiriyle emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Görüldüğü gibi çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıplarını telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.

YÜKSEK SESLİ MÜZİK KULLANMAYACAĞIZ

Erdoğan, Allahın yardımı, milletin takdiriyle Türkiye Yüzyılının inşasına kimsenin set vuramayacağını söyleyerek, Bizzat kendi ifadeleriyle bir kumar masası olan, birbirlerine pusu kuran, kavgadan, kaostan ve istikrarsızlıktan başka hiçbir vaatleri olmayan 7li koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayıp siyasi mevta olacaktır. Seçim dönemini deprem felaketi sebebiyle derinden sarsılan milletimizin acısına hürmeten, uhulet ve suhuletle geçirmeyi planlıyoruz. Cumhur İttifakı olarak 6 Şubattan beri ortaya koyduğumuz vakur tavır bu konudaki duruşumuzun en güzel örneğidir. Ne partimizin ne ittifakımızın ne de can borcumuz olan aziz milletimizin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz. Ama tüm bunları yaparken inancımızın, kültürümüzün gereği olan asaletimizi koruyacak, soğukkanlılığımızı muhafaza edecek; aklın, vicdanın, ahlakın rehberliğinden asla sapmayacağız dedi.

HAKKIN VE HAKİKATİN DİLİYLE KONUŞACAĞIZ

Erdoğan, kendilerini, muhataplarının çukurlarına çekmelerine meydan vermeyeceklerini belirterek, Hep olduğu gibi dik duracağız, sağlam duracağız ama diklenmeyeceğiz. Karşımızdakiler ne kadar alçalırsa alçalsın, seviyeyi ne kadar düşürürse düşürsün, biz milletimize karşı hep muhabbetin diliyle, kardeşliğin diliyle, Hakkın ve hakikatin diliyle konuşacağız dedi.

TERÖRÜN PEŞİNE TAKILAN SİYASET ANLAYIŞINI REDDEDİYORUZ

Erdoğan, Türkiyeye eser kazandırmaktan ve millete hizmet etmekten daha büyük şan, şeref, itibar ve bahtiyarlık tanımadıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Cumhurbaşkanlığı yardımcılıklarının, bakanlıkların, milletvekilliklerinin, Ne vereyim ağabeyime veya Seç beğen al mantığıyla dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır ama devletin yönetim kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına dönüştürmek pespayeliktir. Ülkemize verdikleri zararın ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini misliğiyle ödettiğimiz terör örgütlerini koltuklarının altına alan, onların peşine takılan siyaset anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıkla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalışılmasını, meşru bir aktör gibi topluma sunulma gayretlerini kabul etmiyoruz diye konuştu.

MİLLETİMİZE TEKER TEKER ANLATACAĞIZ

Erdoğan, daha sonra CHPli milletvekilleri ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin HDPye ilişkin sözlerini salondaki ekrandan izleterek şunları söyledi: Milletim herhalde bu gerçekleri görüyor, biliyor, 14 Mayısta da bunlara gereken cevabı Allahın iziyle verecektir. Kandildeki işte terörist başları bakın neler söylüyor? Bizim anlatmamıza gerek var mı? Türkiyeden kaçan teröristler bakın Fransada, şurada, burada neleri söylüyor ve şu anda ana muhalefetin başındaki zat terör örgütünü nasıl tanımlıyor, arkadaşları nasıl tanımlıyor? Bakıyorsunuz yavru muhalefet, o da nasıl tanımlıyor? Biz bunları seçime kadar milletimize teker teker anlatacağız. Başka çare yok. Anlatalım ki vatandaşımız, bazı gerçeklerin farkına varsın. Hiçbir siyasi parti terör örgütleriyle arasındaki mesafeyi net olarak belirlemeden meşruiyet tartışmasını aşamaz. Yıllardır Mecliste temsil edildiği halde sırf bu sebepten dolayı meşruiyeti üzerindeki gölgeyi kaldıramamış bir parti zaten var. Normal şartlarda bu parti terör örgütüyle arasına mesafe koymaya davet etmesi gereken CHPnin kendisinin aynı karanlık istikamete yönelmesi, demokrasimiz adına endişe vericidir

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İçİN BU MESELELER ARTIK KAPANMIŞTIR

Erdoğan, Kılıçdaroğlunun seçimleri kazanmaları halinde, eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaşı serbest bırakacaklarına dair açıklamalarına tepki gösterip, şöyle konuştu:

Ana muhalefetin başı ne diyor; Demirtaşın zaten suçu yok ki çıkaracağız diyor. Diyarbakırda 251 yavrumuzun ölümüne neden olan bu değil mi? Onların orada ölümüne sebep olan ve hukuk devleti olan ülkemizin bunu kalkıp da içeri alması karşısında sen nasıl öyle birisini hala dışarı çıkarmaktan yana adımını atarsın? Onun için benim milletimin üzerindeki sorumluluk çok büyük ve 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor.

DEVLETİMİZİN KIRMIZI çİZGİSİ

Siyasette rekabetin terör örgütlerine mavi boncuk dağıtmakla yapılmadığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

AK Parti kurulduğu günden beri hep takip eden değil takip edilen, örnek ve model alınan bir parti olmuştur. Hükümetlerimiz döneminde de dış politikada, savunma sanayisinde, sağlık sisteminde, eğitimde, ulaştırmada, şehircilikte velhasıl hayatın her alanında Böyle gelmiş, böyle gider düzenini biz kökten değiştirdik.

BİRçOK HAYALİ 20 YILDA GERçEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Erdoğan, siyasette sadece ezberleri bozmakla kalmayıp aynı zamanda Türk siyasetine yeni bir soluk ile yeni bir ufuk ve yepyeni bir bakış açısı kazandırdıklarını belirterek, Tek parti devri varisi CHP zihniyetine bırakın milleti açıkça aşağılamayı, milleti yok sayarak bu ülkede siyaset yapılamayacağını yine AK Parti öğretmiştir. Rahmetli Menderesin ilk adımını attığı demokrasi ve kalkınma hamlesini zirveye çıkartan da biz olduk. Rahmetli Erbakan hocamızdan merhum Türkeşe, rahmetli Özaldan Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimize pek çok siyasi liderin uğruna ömrünü adadığı birçok hayali son 20 yılda hamdolsun biz gerçeğe dönüştürdük dedi.

ÜLKEMİZİ KÜRESEL SİYASETİN PARLAYAN YILDIZI YAPTIK

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkenin kazanımlarını kurumsallaştırarak milletin önünde yeni bir ufuk açtıklarını belirterek, Nasıl bugüne kendimizle yarışarak geldiysek şimdi de kendimize yeni bir eşik belirliyoruz. Bu eşik Türkiye Yüzyılı eşiğidir. Bu eşik ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapma ve milletimizin güvenliğini, huzurunu, refahını en üst seviyeye çıkarma eşiğidir. İnşallah bunu da başaracağız diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ SEçİMLER BU İMTİHANIN KARAR NOKTASI OLACAKTIR

Erdoğan, kişi başına milli geliri 10 bin 650 dolara çıkardıklarını belirterek, Bu, daha da tırmanacak. Önümüzdeki seçimler bu imtihanın karar noktası olacaktır. Öncelikle meclisimizin 27nci döneminde AK Parti sıralarında partimize, ülkemize ve milletimize hizmet eden her bir arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Yine partimizin ve grubumuzun görevlendirmesi ile deprem bölgesinde gerçekten fedakarca ve samimiyetle milletimizin gönül yaralarını saran, yanında yer alan her bir milletvekilimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum dedi.

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Erdoğan, AK Parti milletvekillerine seslenerek, Sizler bu dönemde ve deprem gününden beri gösterdiğiniz çabalar ile AK Partinin başını dik tuttunuz; eser ve hizmet siyasetinin sembolü oldunuz. Her biriniz şimdiden tarihe ve milletimizin hafızasına isminizi altın harflerle nakşettirdiniz. Rabbime şahsıma sizler gibi yol arkadaşları verdiği için, bana sizlerle yol yürümeyi nasip ettiği için, bugün bir kez daha hamd ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir seçim var. Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre 9 Nisanda aday listelerimizi teslim edeceğiz. Tabii olarak 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler de yer alacak. Arkadaşlarımızın bir kısmıyla ise önce aday sonra milletvekili olarak inşallah devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde bayrağı onu aynı menzile doğru taşımaya devam edecek bir başkasına devretmek kaçınılmazdır. diye konuştu.

BU DÖNEMİN ADI ŞAHLANIŞ DÖNEMİDİR

Erdoğan, bakanların bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıstan sonra TBMMde sürdüreceklerini ifade ederek şunları söyledi:

Bize gazete manşetlerinden ömür biçenlere, bizi ayak oyunlarıyla engellemeye çalışanlara, daha dereyi görmeden paçayı sıvayan zafer sarhoşlarına, yeniden azgınlaşan bölücü ve FETÖcü alçaklara, Türkiyeyi bir terör koridoruyla kuşatmaya çalışan müstevlilere, velhasıl tuzaklar ve oyunlarıyla bu kutlu yürüyüşü durdurabileceklerini sanan herkese bir kez daha yanıldıklarını göstereceğiz.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEMMUZDA

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücrete seçim öncesi ara zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili, Zamları zaten yaptık. Bütün zamların hepsini yaptık, açıkladık, hayırlı olsun dedi. Erdoğan, Yıl sonunu mu bekleyecek asgari ücretliler? sorusuna, Yok temmuzda var derken, Temmuzda bir ara zam mı düşünülüyor? sorusu üzerine de tekrar Temmuzda var yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git