Emekliye sendikal hak

Genel Başkan Ali Küçükkösen "Bir an önce 4688 sayılı Kanun'da örgütlenme hakkının kapsamı genişletilmeli, içeriği güçlendirilmeli, kamu görevlileri emeklilerinin sendika üyeliklerine imkan tanınmalıdır"

Haberler 16.03.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekli Memur-Sen, kamu görevlisi emeklilerinin sendikal haklarna ilikin yasal düzenleme talep etti.

Ulus Meydannda toplanan sendika üyeleri adna konuan Emekli Memur-Sen Genel Bakan Ali Küçükkösen, emeklilerin toplu sözlemelerden yararlanmasna karn sendikal anlamda temsil edilemediini söyledi.

Yürürlükteki düzenlemeler ve uluslararas sözlemeler açsndan kamu görevlisi emeklilerin sendika üyesi olmasnn önünde bir engel bulunmadn belirten Ali Küçükkösen, unlar kaydetti:

EMEKLYE SENDKAL HAK

Anayasamzn 51inci maddesi, sendika kurma ve üye olma hakkn düzenlemekte, sendika kurma hakknn ancak, milli güvenlik, kamu düzeni, suç ilenmesinin önlenmesi, genel salk ve genel ahlak ile bakalarnn hak ve özgürlüklerinin korunmas sebebiyle snrlanabileceini ortaya koymaktadr. Bu gerekçelerin hiçbirinin, emeklilerin sendika üyeliinin engellemesine gerekçe oluturamayaca ise izahtan varestedir.

Küçükkösen, emeklilerin sendika kurma hakknn, Türkiyenin taraf olduu uluslararas sözlemeler tarafndan da teminat altna alndn ifade ederek, Buna karn emeklilerin sendikal haklarna ilikin kurulu ve çalma esaslarn belirleyen bir yasal düzenlemenin olmay Türkiye için büyük bir eksikliktir. dedi.

Toplu sözleme süreçlerinde kendi sendikalar tarafndan temsil edilmek istediklerini dile getiren Genel Bakan Ali Küçükkösen, Emekli olunca sendika üyeliimiz devam etsin, haklarmz da bizimle emekli olmasn istiyoruz. Bir an önce 4688 sayl Kanunda örgütlenme hakknn kapsam geniletilmeli, içerii güçlendirilmeli, kamu görevlileri emeklilerinin sendika üyeliklerine imkan tannmaldr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git