Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, usulsüz fatura ile destekleme primi alıp yolsuzluk yapanları uyarıp, "Benden önce yolsuzluklar varmış ve usulsüz faturalar ile destekleme alanlar olmuş. Bu geride kaldı, ben bunun takipçisiyim. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım" dedi.

Haberler 05.09.2017 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GIDA Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, usulsüz fatura ile destekleme primi alp yolsuzluk yapanlar uyarp, Benden önce yolsuzluklar varm ve usulsüz faturalar ile destekleme alanlar olmu. Bu geride kald, ben bunun takipçisiyim. Erkek olan imdi yolsuzluk yapsn, göreyim bakaym dedi.

GIDA Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, usulsüz fatura ile yolsuzluk yapanlar uyarp, Tapu sahibi stanbulda baka bir ile itigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlay ileten farkl bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Hakl olarak benden önceki arkadalar yav yolsuzluklar vard, yolsuzluklar önlemek için vazgeçtik. Erkek olan imdi yolsuzluk yapsn, göreyim bakaym dedi.

Kurban Bayramn memleketi anlurfada geçiren Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba kentteki tarm sorunlarn görümek üzere Güneydou Anadolu Projesi Tarm Aratrma Eitim Merkezinde (GAPTEM) toplant yapt. anlurfa Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, kurum müdürleri, bakanlk müstearlar ve çiftçilerin katld toplantda konuan Bakan Fakbaba, kentteki tarm sorunlarn çözmeye çaltklarn belirtti. Suruçtaki taban suyu yükselmesiyle ilgili çalma yaplacan anlatan Fakbaba, öyle konutu:

Suruçta yaanan sorunla ilgili çok ikayet aldm. Burada acil olarak kapal sisteme geçmemiz gerekiyor. anlurfann gelecei tarm hayvanclk ve gdadr. Eer gerçekten topraa kaybetmek istemiyorsak, topran tuzlanmasn istemiyorsak, erozyonu istemiyorsak, topramzn baka ülkelere gitmesini istemiyorsak, kapal sisteme geçmek zorundayz. Kapal sistem için projeler yaplmaldr. Bunun için bakanlmz yüzde 50 destek veriyor. Suruç örnei benim hakikaten kalbimi yakyor. Suruç problemini çok ac bir problem olarak görüyorum. Suruçun çok acil bir ekilde düzeltilmesi gerekiyor. Devlet katrilyonlar harcad, maalesef gelen fotoraflara bakyorum Suruçta yarm metrede su çkyor. Bu bizi çok üzüyor. nallah Ankaraya gider gitmez Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu bakanmzla bu konuyu görüeceim. Burada çok ksa sürede kapal sisteme geçmemiz lazm yoksa çok ciddi toprakta kayplar olacan ben imdiden görüyorum.

TARIM ARAZSNDE BETONLAMAYA GEçT VERMEYECEZ

anlurfada son zamanlarda tarm arazilerinde hzla yükselen beton yaplara geçit vermeyeceklerini ifade eden Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Tarm arazisinde betonlamaya geçit vermeyeceiz. Burada toprak koruma kurulu kurulmu ve bakan da sayn valimizdir. Bundan sonra çok samimi olarak söylüyorum. Belediye bakanlndan beni tanrlar, tarm arazisine bina yapmayn. Bouna masraf etmeyin. Neye mal olursa olsun yklacaktr. Toprak Kurulu ciddi bir ekilde çalacaktr. Yine bu projelerde kadnlarmza da arlk vereceiz diye konutu.

ERKEK OLAN MD YOLSUZLUK YAPSIN

Konumasnda üreten insanlara destek vereceklerini altn çizen Fakbaba, usulsüz ve sahte faturayla destek alanlar da uyarp öyle konutu:

Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi stanbulda baka bir ile itigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlay ileten farkl bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Hakl olarak benden önceki arkadalar yav yolsuzluklar vard, yolsuzluklar önlemek için vazgeçtik. Erkek olan imdi yolsuzluk yapsn, göreyim bakaym. Fatura yolsuzluu yapsn onun cezasnn ne olduunu sayn valim ona gösterecektir. Onun için yolsuzluk yok kardeim. Biz üreticiye vereceiz. Eer yolsuzluk yapan be, on kurua aldanan ve sahte bir firmadan fatura alan insanda suçludur, o sahte faturay veren ebekede suçludur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacaz.

Ana Sayfaya Git