GAP BKİ, Şanlıurfa'ya 23,6 milyon liralık yatırım yapacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından, Şanlıurfa'ya, bu yıl uygulanacak farklı sektörlerdeki 9 proje aracılığıyla 23,6 milyon liralık yatırım yapılacak.

Haberler 07.06.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valisi Salih Ayhan, GAP BK Bakan Vekili Mehmet Açkgöz ile ilgili kurum ve kurulularn temsilcilerinin katlmyla GAP BK Bakanlnda, yaplacak yatrmlara ilikin tören düzenlendi.

Törende, tarmdan krsal kalknmaya, yenilenebilir enerjiden organik tarma, sanayiden turizme ve sosyal altyapya kadar birçok alana hitap eden 9 büyük projeye yönelik brifing verildi.

Vali Ayhan, törendeki konumasnda, bölgenin ve kentin en önemli yatrm lokomotifinin banda GAP BKnin geldiini söyledi.

Yatrmlarn kararllkla sürmesinin planlandn belirten Ayhan, Hem fikir üretmede hem de üretilen fikirlerin hayat bulmasnda GAP BK çok önemli bir misyonu yürütüyor. daremiz bundan sonraki süreçte de inallah daha da güçlü proje ve fikirlerle hem anlurfaya hem de bölgenin dier illerine güzel iler yapacak. Bölgemiz, ülkemizin en önemli tarm ve turizm merkezlerinden birisidir. çalmalarmz artrarak sürdürmede kararlyz. dedi.

Bakan Vekili Açkgöz ise GAP BK tarafndan yürütülen projelere ilikin bilgi verdi.

Bu yl uygulanmas planlanan 9 projenin finansmannn büyük ksmnn idare tarafndan karlanacan vurgulayan Açkgöz, unlar kaydetti:

Bu projelerin yaklak bütçesi 23,6 milyon lira, bunun 17,5 milyon lirasn biz GAP BK olarak desteklemi olacaz. Bu projeler, turizm fiziki altyapsnn güçlendirilmesi, organik tarmn gelitirilmesi, tarmsal altyapnn gelitirilmesi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliine destek verdiimiz projeler. Hayata geçirdiimiz bu projeler aslnda her alana hitap edecek projelerdir. Bu projelerin anlurfa iline ve vatandalarmza hayrl olmasn diliyorum.

Konumalarn ardndan Vali Ayhan ile Bakan Vekili Mehmet Açkgöz tarafndan 23,6 milyon liralk yatrmn protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git