"GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması" projesi

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması" projesiyle Suriyelilere Türkçe'nin yanı sıra gelir getirici faaliyetler, atölye çalışmaları, ev ekonomisi ve uygulama mutfağı etkinlikleri, sağlık eğitimi, psiko-sosyal destek ve kadın sağlığı eğitimleri verildiğini belirtti.

Haberler 11.12.2016 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karahocagil, Suriyedeki iç sava nedeniyle Türkiyenin 3 milyon snmacy misafir ettiini, bunlarn büyük bölümünün de bölgede yaadn hatrlatt.

Suriyeli nüfusun desteklenmesi amacyla GAP BK Bakanl olarak çeitli çalmalar yürüttüklerini belirten Karahocagil, snmaclarn yaadklar sosyolojik ve ekonomik skntlara çözüm bulmay amaçladklarn söyledi.

Bölgeye gelen uluslararas finans yönlendirmeye çaltklarn dile getiren Karahocagil, Bu kapsamda birçok uluslararas kurumla ilikiler kurduk. Özellikle BM Kalknma Program çerçevesinde birçok proje yaptk. Hem Avrupa Birlii hem de bu bölgede bir eyler yapmak isteyen Japonya, Lübnan, Katar gibi ülkelerin oluturduu fonlarn bölgeye yönlendirmeye çalyoruz. Bu çerçevede birçok özel çalmalar da oldu. Hem ekonomik hem de sosyal altyapya yönelik projeler yaptk. Gaziantep ve anlurfada mesleki eitimler merkezi kurduk. diye konutu.

SURYE KRZLERN AZALTMAK

Karahocagil, eitim merkezlerinde özellikle kadn ve çocuklara yönelik Türkçe kurslar düzenlediklerini, böylece Suriyeli misafirlerin entegrasyonuna katkda bulunduklarn ifade etti.

Kendi altyaplarn kullanarak çok amaçl toplum merkezlerinde Suriyelilere yönelik çok sayda kurs düzenlendiklerini aktaran Karahocagil, Bölgenin ihtiyac ve Suriyelilerin yetenekleri olduu alanlarda eitimlerimiz devam ediyor. Öncelikle snmaclara Türkçe öretiyoruz. lk bata dil öreterek balyoruz. Sosyal ve ekonomi faaliyetlere katlmas için bu art. Türkçe eitimiyle gelir getirici faaliyetler, atölye çalmalar, ev ekonomisi ve uygulama mutfa etkinlikleri, salk eitimi, psiko-sosyal destek ve kadn sal eitimleri veriliyor. ifadelerini kulland.

Kurslarn youn ilgi gördüü kaydeden Karahocagil, Bu insanlar gelecee hazrlamamz lazm. Snmaclar için hem örgün hem de mesleki eitim çok önemli. dedi.

Ana Sayfaya Git