Gözler ekonomi reform paketinde

Ekonomide gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü İstanbul'da açıklayacağı reform paketine odaklandı

Haberler 11.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kamuoyunun merakla bekledii ekonomiye ilikin reform paketini 12 Mart Cuma günü stanbulda açklayacak.

Cumhurbakan Erdoan, geçen yl kasm aynda yapt açklamada, ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemini balattklarn ifade etmiti.

Cumhurbakan Erdoann duyurusunun ardndan, Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan öncülüünde, i dünyasnn çat örgütleri ve ilgili sivil toplum kurulularyla görümeler gerçekletirilerek, talep ve öneriler alnd.

Bu toplantlarda i dünyas temsilcilerinin, sektör meclislerinin ve sivil toplum kurulularnn öne çkan talepleri ve çözüm önerileri masaya yatrld.

Makroekonomik istikrar politikalar ve yapsal politikalar içeren ekonomi reformlar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 12 Mart Cuma günü Ekonomi Reformlar Tantm Toplantsnda kamuoyuyla paylalacak.

REFORMLARIN KALICILII SALANACAK

Cumhurbakan Erdoan, 1 Martta yaplan kabine toplantsnn ardndan yapt açklamada, ekonomik reformlarn ana hatlarn kamuoyuyla paylamt.

Erdoan, Reformlar kararllkla uygulayacamzdan kimsenin üphesi olmasn. Bu reformlarn devamnn geleceini de belirtmek istiyorum. 2021i salgnla mücadelenin kazanld ve ayn zamanda orta vadede nitelikli bir büyüme dönemine giriin balad yl olarak görüyoruz. Türkiye, inallah salgn sonras dönemin dünyada yükselen yldz olacaktr. deerlendirmesinde bulunmutu.

Cumhurbakan Erdoan, yapt açklamada u ayrntlara yer vermiti:

- Ekonomik reform gündeminin merkezinde, makroekonomik istikrar politikalar ve yapsal politikalar yer alyor. Makroekonomik istikrar kapsamnda, kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açkla mücadele gibi alanlara öncelik verildi.

- Yapsal politikalar tarafnda ise kurumsal yapnn güçlendirilmesi, yatrmlarn çok daha güçlü ekilde tevik edilmesi ve rekabet politikalar önem kazanyor.

- Reform paketinde mali disiplini daha da güçlendirecek kapsaml kamu maliyesi politikalarna yer verilecek. Gelir ve harcama tarafnda alnan tedbirlere uygun ekilde 2021 bütçe aç hedefi yüzde 4,3ten yüzde 3,5e indirilecek.

- Harcamalarn takibi ve izlenmesine özel önem gösterilecek. Bakanlklar, zorunlu olmadkça kendilerine tahsis edilen ödenein üstünde harcama yapmayacak ve bu ödeneklerden tasarruf edecek.

- Reform paketi çerçevesinde kamu alm ihalelerinde yeni bir sisteme geçilecek. Kamu iktisadi teebbüsleri gerekiyorsa yeniden yaplandrlarak daha verimli ve rekabetçi hale gelecek.

- Enflasyonla mücadelenin bel kemii olan fiyat istikrarn temin için kalc tedbirler gelitirilecek. Sermaye piyasalarnn güçlendirilmesi ve finansal kapsaycln artrlmas konusunda da yeni politikalar hayata geçirilecek.

- Cari açkla mücadeleyi baarya ulatrmak için üretimde yapsal dönüümü tevik edecek yeni admlar atlacak. Kamudaki kurumsal yap güçlendirilerek reformlarn kalcl salanacak.

Ana Sayfaya Git