GAPın yıllar önce bölgeye huzur ve barış getirmesi amacıyla başlatıldığını hatırlatan Karahocagil, tamamen bölge insanının refahının artırılmaya çalışıldığını dile getirdi.
GAPı, çok özel ve büyük bir proje olarak nitelendiren Karahocagil, GAPın oluşturacağı atmosferle dünyada gıda ve enerji üssü olabilecek bir bölgeyi oluşturmaya çalışıyoruz. Vizyonumuz çok yüksek. Geçmişte medeniyetler beşiği olan bölgeyi tekrar medeniyetlerin beşiği haline getirmek istiyoruz diye konuştu.
ŞEHİRLEŞME ÖN PLANDA
Karahocagil, bölgedeki kentleşme sorunlarına toplu ve entegre bir bakış geliştirmek istediklerini anlattı.
Sulamanın artığı özellikle Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakırda kısa süre sonra kentleşmede hızlanma beklediklerini vurgulayan Karahocagil, daha yaşanabilir alanlar oluşturmaya gayret gösterdiklerini bildirdi.
Bu kapsamda yaklaşık 30 milyar liralık yatırımın gelişme eksenli plan ve projelere ayrıldığına dikkati çeken Karahocagil, şunları kaydetti:
Şehirleşme, kültür, sanat, spor çerçevesinde çok çeşitli projeler var. Şehirlerde yaşamın iyileştirilmesi yeni eylem planımıza damgasını vurdu. Şehirlerde yaşanabilirliği artıracağız. İnsanların yaşama arzusunu artırıp bölgede kalmalarını sağlayacağız. Böylece bölge, refah seviyesi daha yüksek gelişmiş bir toplum haline gelecek. Hedefimiz bu.