Güneydoğu'da e-ticaret eğitimleriyle "e-ihracata" katkı hedefleniyor

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğinde bölgede faaliyet gösteren işletmelere yönelik düzenlenen "E-Ticaret Uzmanlık Eğitimi" ile girişimcilerin e-ihracata katkı sunması hedefleniyor.

Haberler 30.06.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KAdan yaplan açklamaya göre, Karacada Kalknma Ajans ve Dicle Kalknma Ajans i birliiyle bölgedeki irket ile giriimcilere yönelik e-ticaret uzmanl eitimleri veriliyor. Bu kapsamda Diyarbakr, anlurfa, Gaziantep, Mardin, Batman, Kilis, Siirt, rnak ve Adyamanda 250den fazla giriimci e-ticaret uzmanl eitimleriyle buluturuldu.

Giriimcilerin 8 gün süren eitimlerin ardndan E-Ticaret Uzmanl Sertifikas verildii çalmayla e-ticaret pazar pay arttrlarak e-ihracata katk sunulmas amaçlanyor.

Açklama görülerine yer verilen KA Genel Sekreteri Burhan Akylmaz, insanlarn salgn sürecinde maazalar gezmek yerine internetten saysz maazaya eriim salamay tercih ettiini belirtti.

Güneydoudaki iletmelerin hzla dijitalleen dünyaya ayak uydurmalarn ve rekabet güçlerini artrmalarn salamak amacyla eitimler düzenlediklerini anmsatan Akylmaz, Eitimler, e-ticaret pazar payn artrarak ülkemizin e-ihracatna önemli katk sunacaktr. Dijitalleen dünyada iletmelerimizin kurumsal kapasitelerini gelitirici eitimlere destek olmaya devam edeceiz. ifadesini kulland.

KARACADA KALKINMA AJANSI

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral da e-ticaretin dünya genelindeki hacminin son 3 ylda yüzde 73 artarak, 3.5 trilyon dolara ulatna dikkati çekti.

Bölgedeki giriimcileri e-ticarete hazrladklarn aktaran Maral, Türkiyede genç nüfus potansiyeli bakmndan ilk 10 ehir arasnda yer alan Diyarbakr ve anlurfa illerinde e-ticaret giriimlerinin saysnn artmas, mevcut hizmet ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren iletmelerin e-ticarete yönlendirilebilmeleri amacyla önümüzdeki dönemde bir dizi çalma yürüteceiz. Bu eitim, bu çalmalarn ilkidir. bilgisini verdi.

Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanl ise Kovid-19 sürecinde e-ticaretin öneminin bariz ekilde görüldüüne iaret ederek, Ülkemizde olduu gibi tüm dünyada e-ticaret hacmi hiç olmad kadar büyüyerek, gelime gösterdi. Bizler bölge olarak bu imkan rekabet edilebilirlii artrmak için deerlendirmeliyiz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git