Hangi üründe indirim olur!

Gıdadaki KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Haberler 14.02.2022 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yumurta, patates, soan, biber, domates, salatalk gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turu, salça, bisküvi, makarna, ehriye, kuruyemi, bebek mamalar da KDV oran yüzde 1e düürülen ürünler arasnda yer alyor

Gdadaki KDV indirimleri; bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, eker, tuz, sv ve kat yalar, krmz et, beyaz et, balk, süt, yourt, peynir, bebek mamas, makarna, zeytin ve bunlardan yaplan ürünlerin fiyatlarnda geçerli olacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Hazine ve Maliye Bakanlnca düzenlenen Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Admlar ve Enflasyon Tedbirleri tantm toplantsnda yapt konumada, KDV Sistemini Sadeletirme Program kapsamnda temel gda ürünlerinde yüzde 8 olan KDVyi yüzde 1e indirdiklerini açklamt.

ndirime gidilen ürünler

Konuya ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede dün yaymland. Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisine tabi tutulan meyve sular, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, eker, tuz, sv ve kat yalar, krmz et, beyaz et, balk, süt, yourt, peynir, zeytin ve bunlardan yaplan ürünlerin fiyatlarnda geçerli olacak.

Ayrca, yumurta, patates, soan, biber, domates, salatalk gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvas, fndk ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, ehriye, tahl gevrei, fndk, ceviz, Antep fst, badem gibi kuruyemi ürünleri, baharatlar, bebek mamalar da KDV oran yüzde 1e düürülen ürünler arasnda yer alyor.

KDV indiriminin gda fiyatlarna yansmas bekleniyor.

- Enflasyonun tüketiciler üzerindeki yükü azaltlacak

KDVnin sadeletirilmesi çalmalar kapsamnda yaplan düzenlemeyle ayn zamanda gda enflasyonunun tüketiciler üzerinde oluturduu yükün azaltlmas konusunda da çok önemli bir adm atlm oldu.

Düzenlemeyle daha önce baz gda maddelerinin toptan tesliminde ayr, perakende tesliminde ayr KDV oran uygulamas da kaldrlarak, uygulama kolayl salanmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git