İş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli adım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri vererek, sağlık muayenelerini yaparak, iş kazası riskini ortadan kaldırmaya, çalışma ortamlarının güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Belediye riskli işlerde çalışan işçilere de koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında tetanos aşısı yapıyor.

Haberler 10.08.2016 - 09:56 Son Güncelleme : 10.08.2016 - 09:56

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personeline iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri veriyor. Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şubesi tarafından yürütülen çalışmalarda, eğitimler ve sağlık muayeneleri periyodik olarak yapılıyor. Kamu hizmetleri yürütülürken, çalışanın ve çalışma ortamının güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan eğitimler ve sağlık muayeneleriyle, öncelikle riski yüksek alanlarda çalışanların can güvenliğini sağlamak, kaza riskini ortadan kaldırmak amaçlanıyor.

8 EĞİTİM PROGRAMI

Konuyla ilgili bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ahmet çılgın, yıl içinde iş güvenliği ve sağlığı uzmanlarınca yapılan 8 eğitim programından bin 250 işçi, memur ve sözleşmeli personelin faydalandığını, 990 çalışanın periyodik olarak sağlık muayenesinin yapıldığını bildirdi. Belediyede riskli işlerde çalışanların korunması amacıyla tetanos aşısı uygulaması başlatıldığını belirten çılgın, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında 350 personele tetanos aşısı yapıldığını kaydetti.

TEMEL AMAç CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Aşıların ve sağlık muayenelerinin, ileride meslek hastalığına ve kronik bir hastalığa yol açacak komplikasyonların önlenmesi amacıyla yapıldığını ifade eden çılgın, Şu an yaptığımız tetanos aşısı riskli işlerde çalışanlara önceden koruyucu tedbir kapsamında yapılıyor. Bu da riskli iş alanlarında çalışanlara yönelik bir uygulama. Periyodik muayenede ise varsa bir kronik hastalığı bunların tespit edilmesi, herkesin özlük dosyalarının oluşturulması, bu kişilerin uygun yerlerde çalıştırılmasının sağlanması ve tehlike arz edecek ortamlarda çalıştırılmamasını sağlamak amaçlanıyor dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğünün bütün belediye departmanlarında hizmet yürüttüğünü aktaran çılgın, Temel amaç iş yaparken çalışanın ve çalışma ortamının güvenliğini korumak, can ve mal can güvenliğini sağlamaktır diye konuştu.

İL YARDIM EĞİTİMİ

Tüm çalışanlar ve stajyerlere İlk Yardım, İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı, Elektrik, Tehlikeleri Riskleri ve Önlemleri, Güvenlik ve Sağlık İşaretleri, Tahliye ve Kurtarma, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları, Güvenlik Kültürü ve benzeri konularda eğitim verildiğini aktaran çılgın, işyerlerinin tehlike sınıfına göre kategorize edildiğine dikkat çekti.

MESLEKİ YETERLİLİK VE EHLİYET

çalışma alanlarının iş sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilmesi amacıyla tüm işyerlerinin yeniden gözden geçirileceğine dikkat çeken çılgın, yıl sonunda ya da gelecek yılın ilk aylarında bütün hizmet binalarında iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmış olacağını belirtti. İş güvenliği ve sağlığının her yere bir standart getirdiğini, daha önce herhangi bir mesleki yeterlilik sertifikası veya ehliyeti olmayan çalışanların bundan sonra bu özellikleri bulundurması gerekeceğini söyleyen çılgın, çalışanların yaptıkları işle ilgili mesleki yeterlilik sertifikası alması için kurslara yönlendirileceğini vurguladı.

Ana Sayfaya Git