KOSGEB desteğiyle yerli ve milli olarak geliştirilen Mihsap uygulaması, muhasebe süreçlerinde iş yükünü yüzde 70 azaltarak, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlıyor.
Mihsap uygulaması, insan odaklı süreçleri azaltarak, faturadan e-belgeye, sigorta poliçesinden fişlere kadar muhasebe evrakının tamamını, matrah, KDV, borçlu-alacaklı hesapları, nakit ve pos şeklinde otomatik ayıklayıp, ilgili hesap koduna işleyerek dijital olarak arşivliyor.
Uygulamayı geliştiren Mihsap Yazılım AŞ Kurucusu Mustafa çağrı Şafak, gelişen teknolojiyle muhasebe süreçlerinin elektronik ortama geçtiğini ve robotik muhasebenin geleceğinin ilk adımlarının Türkiyede atıldığını söyledi.
Uygulamada mali müşavirler ve muhasebeciler için gerekli bütün kolaylıkların sunulduğunu belirten Şafak, Uygulama tek tıkla evrakı işleme imkanı sağlıyor ve e-dönüşümle başlayan muhasebenin dijitalleşme sürecini tamamlıyor. Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Mihsap Yazılımı ile yüklenen evrak anlamlı muhasebe verisine dönüştürülüyor. Bu sayede muhasebe süreçlerinde iş yükü yaklaşık yüzde 70 azalıyor. dedi.
HIZ VE DÜŞÜK MALİYET
Şafak, mali müşavirlerin de artık uzaktan ve temassız bir şekilde mesleklerini yapabileceklerine işaret ederek, Program yıllık geliştirme ve bakım gibi maliyetlere katlanmadan, kullandıkça öde yöntemiyle sınırsız kullanıcı ve mükellef ekleyerek düşük maliyetlerle kullanılabiliyor. Ayrıca Mihsap Yazılımının en büyük özelliklerinden biri ise programda yer alan mükelleflerin gerekli tüm bilgilerini sadece birkaç saniyede sisteme aktarabilmesidir. diye konuştu.
Uygulamayla her yöntem ve formatla evrakın saniyeler içinde yüklendiğini belirten Şafak, şunları kaydetti:
Mali müşavirler, mükellefler veya muhasebeciler Mihsap uygulaması üzerinden e-belgeleri otomatik çekebilirken diğer evrakı mobil aplikasyon ile fotoğraf çekerek, dilerse bilgisayarındaki dosyaları sürükle-bırak yöntemiyle, e-mail göndererek veya tarayıcıyla evraklarını yükleyebiliyor.
Mihsapın , Türkiyede ilk defa muhasebe evrakını otomatik olarak tanıdığına dikkati çeken Şafak, uygulamanın el yazısıyla yazılan faturaları, e-arşiv faturaları, e-faturaları, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların fişleri gibi evrakı ayıkladığını ve işlediğini anlattı.
YURT DIŞINDA DA KULLANILMASI PLANLANIYOR
Şafak, uygulamanın muhasebe evrakının tamamını matrah, KDV, borçlu-alacaklı hesapları, nakit ve pos şeklinde otomatik ayıkladığını, ilgili hesap koduna attığını ve bunu Türkiyede yapan tek program olma özelliğine sahip bulunduğunu belirterek, mali müşavirlerin, muhasebecilerin evrakını otomatik olarak bütün paket programlarına, diledikleri zaman bu yazılımla aktardığını dile getirdi.
Evrakı tasnif etme ve arşivleme konusunda gelişmiş filtreme yöntemiyle istenildiği zaman tek tıkla belgelere görüntüsüyle ulaşabildiğini vurgulayan Şafak, Mihsapın mali müşavirlerin dijital hafızası olduğunu söyledi. Şafak, uygulamanın raporlama imkanı sağladığını da kaydetti.
Mustafa çağrı Şafak, uygulamanın diğer ülkelerde de kullanılabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.