israil uçuşları halen askıda

Güney Kore, Hollanda, Hindistan, Norveç, Macaristan, Almanya, İngiltere ve ABD'ye ait hava yolu firmaları, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle İsrail'e uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

Haberler 10.10.2023 - 13:12 Son Güncelleme : 10.10.2023 - 13:46

Yonhapın haberine göre, Güney Korenin en büyük hava yolu şirketi Korean Air, bu hafta İsrailin başkenti Tel Avive yapılacak uçuşları İsrail-Filistin çatışmasından kaynaklanan güvenlik endişeleri gerekçesiyle iptal etti.

İsrailden Güney Koreye olan dönüş uçuşlarına devam eden firma, Tel Avivdeki Ben Gurion Uluslararası Havalimanının durumunu gözden geçirdikten sonra dönüş uçuşlarına devam edip etmeyeceğine karar vereceğini bildirdi.

Hollanda Kraliyet hava yolu şirketi KLM de İsraile yapılacak uçuşların, 12 Ekime kadar askıya alındığını kaydetti.

Hindistan hava yolu şirketi Air India, İsrail uçuşlarının 14 Ekime kadar askıya alındığını açıklarken, Norveçe ait hava yolu firması Norwegian Air da uçuşların 15 Ekime kadar iptal edildiğini aktardı.

Macaristan merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi Wizz Air, yaptığı açıklamada, İsrail yönündeki uçuşları yeni bir emre kadar durdurduğunu belirtti.

İsrail uçuşlarını 14 Ekime kadar askıya alan Alman hava yolu firması Lufthansa, ilgili kararın İsraildeki durumun yoğun bir şekilde analiz edilmesinin ardından alındığını vurguladı.

İngilterenin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA), EasyJet ve Virgin Atlantic de İsrail ve Filistinde yaşanan son gelişmelerden sonra İsraile yapılan uçuşlarda düzenlemelere gitti.

Virgin Atlantic, bugün İngilterenin başkenti Londra ile Tel Aviv arasında yapılması planlanan tüm seferleri iptal ettiğini açıklarken, yarın da bu güzergahtaki uçuşların bir kısmını askıya aldığını kaydetti.

İngilterenin düşük maliyetli hava yolu firması Easyjet, Luton ve Manchester havalimanlarından Tel Avive yapacağı uçuşları iptal ederek operasyonları geçici olarak durdurma kararı aldığını açıkladı.

British Airways, uçuş saatlerinde düzenlemelere gideceğini aktararak, İsrail uçuşlarına devam etmeyi planladığını söyledi.

Amerikan hava yolu şirketi Delta Airlinesdan bir yetkili, Ben Gurion Uluslararası Havalimanına yapılan tüm uçuşların 31 Ekime kadar askıya alındığını kaydetti.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin saldırılarında Gazzede 770 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını duyurmuştu. Batı Şeriada ise İsrail askerlerinin saldırılarında 18 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazzeden düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157isi ağır 2 bin 616 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Ana Sayfaya Git