Kadınların aşçılığı sertifikalandırılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Aşçı Çıraklığı Kursu ile kadınların aşçılığı sertifikalandırılıyor.

Haberler 04.04.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin DSMEK kapsamnda kadnlara yönelik 27 Martta açt Aç çrakl Kursundan 25 kadn faydalanyor. Sümerpark Ortak Yaam Alannda balayan kursta kadnlara, hafta içi 08.00-13.00 saatleri arasnda eitim veriliyor. Kadnlar kursta Aç çrakl mesleini uygulamal bir ekilde örenecek.

Kadnlar, sosyal hayatta ve i yaamnda iletiim, diksiyon, kiisel geliim, giriimcilik, çevreye kar duyarl olmak ve çevreyi korumak, meslek etii, i ve içi sal, i organizasyonu ve aratrma teknikleri konularnda 224 saat teorik eitim görecek.

Kadnlar mutfakta hünerlerini sergileyecek

Teorik eitimlerini tamamlayacak olan kadnlar, ardndan pratik eitim için mutfaa geçip hünerlerini sergileyecek. Pratik eitim döneminde kadnlar mutfakta,kiisel bakm, i için hazrlk yapmak, hijyen ve sanitasyon kurallarn uygulamak, kritik kontrol noktalarn belirlemek, bulak ykamak ve çöp atmak, besin öelerinin kaynaklarn seçmek, besin gruplarndan günlük porsiyon miktarlarn tespit etmek, sebzeleri uluslararas ekillerde dorayarak piirmeye hazrlamak, sebze garnitürleri hazrlamak, çorba ve yumurtadan yiyecekler hazrlamak, basit tatllar yapmak konularnda 272 saat uygulamal eitim yapma ans yakalayacak.

Kursu baaryla tamamlayanlara, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika verilecek. Kursiyerlere KUR, tarafndan kursa devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek ve kursiyerlerin salk sigortalar yatrlacak.

çocuklar, oyun odalarnda eitim görecek

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, 3-5 ya aras çocuklara yönelik Sümerpark Ortak Yaam Alannda açt oyun odalar, DSMEK kapsamnda eitim gören kadnlarn çocuklarn kurs saatlerinde arlayp eitim verecek.

Ana Sayfaya Git