Kıl çadırda gap çiftçisine eğitim

Şanlıurfa'da, GAP Bölge Kalkındırma İdaresi tarafından Şenocak Köyü'nde 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. Köy meydanına kurulan dev kıl çadır altında toplanan çiftçilere modern sulama teknikleri ile alternatif ürün yetiştiriciliği anlatıldı. Burada çiftçilerle bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç, "Artık atadan babadan kalma usullerle çiftçilik bitti. Rekabet yapmazsanız, dünyayla rekabet yapamazsınız" dedi.

Haberler 30.06.2012 - 10:49 Son Güncelleme : 30.06.2012 - 10:49

KIL ÇADIRINDA GAP EĞİTİMİ

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP) tarafından merkeze bağlı Şenocak Köyü’nde, ’Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in de katıldığı etkinlikte çiftçilere örgütlenme, modern sulama teknikleri ile alternatif ürün yetiştiriciliği anlatıldı. Köy meydanına kurulan kıl çadırda yapılan etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP TEYAP için 20 milyon lira harcadıklarını söyledi.

Vali Güvenç, GAP’ın merkezi olan Şanlıurfa’da çiftçilerimizin, ’Modern tarım nasıl yapılır, fenni usulle tarım nasıl yapılır?’ konularında bilinçlenmesi için kitap basıyoruz. Köylerde toplantılar yapıyoruz. Tarlalarda yetişen ürünleri tanıtıyoruz. Artık atadan babadan kalma usullerle çiftçilik bitti. Rekabet yapmazsanız, dünyayla rekabet yapamazsınız, Adana ile Manisa’yla yapamazsınız, Hollanda ile hiç yapamazsınız. Bu verimli topraklara oranında su vermezseniz toprağın tuzlaşmasının önüne geçemezsiniz. Bu anlamda verilen bu eğitimleri iyi anlamamız gerekiyor. Modern tarımla birlikte alternatif ürünlere geçmemiz gerekiyor diye konuştu.

BÖLGENİN KALKINMASI

GAP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek ise GAP’ın ilk başta sulama ve enerji amaçlı bir proje gibi görüldüğünü ama insan odaklı bir proje olduğunu ifade ederek, sulama alanlarının artmasıyla beraber meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi.

Protokol heyeti daha sonra modern tekniklerle yetiştirilen ürünleri inceledi.

Ana Sayfaya Git