Kobi'ye destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in "İmalat Sanayinde Dijitalleşme" temalı çağrısıyla akıllı dijital teknolojileri geliştiren veya bunları imalat süreçlerinde kullanan KOBİ’leri desteklediklerini belirterek, "396 KOBİ'mizin 158 milyon liralık destekten faydalanması yönünde karar aldık. Bu destek tutarının 62,5 milyon lirası geri ödemesiz." ifadelerini kullandı.

Haberler 02.12.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Varank, yazl açklamasnda, KOSGEBin KOBGEL-KOB Geliim Destek Programnn malat Sanayisinde Dijitalleme balkl çar sonuçlarn kamuoyuyla paylat.

malat Sanayinde Dijitalleme temal ilk çarya 2019da çktklarn anmsatan Varank, Geçen sene çarmza 1742 bavuru alm, toplamda 258 KOBye 71,5 milyon liralk bir destei onaylamtk. Pandemiyle birlikte KOBlerin dijitallemesinin ne kadar önemli olduu bir kez daha ortaya çkm oldu. Bu nedenle ayn temayla yeni bir çarya çkarak eylül ayna kadar bavurular kabul ettik. bilgisini verdi.

Varank, sanayide dijitalleme konusunda KOBlerde farkndalk olutuuna ve bu sene daha nitelikli bavurular geldiine dikkati çekerek, Toplamda bavuru yapan 1090 proje, iki ayr aamada deerlendirildi. Deerlendirme neticesinde 396 KOBmizin 158 milyon liralk destekten faydalanmas yönünde karar aldk. Bu destek tutarnn 62,5 milyon liras geri ödemesiz. deerlendirmesinde bulundu.

HEDEF DJTAL EKOSSTEM

Dünyay etkisi altna alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn imalat sanayisinde dijitallemeyi tetikleyici bir etkide bulunduuna iaret eden Varank, u ifadeleri kulland:

KOBlerimiz artk dijital dönüümün ne kadar gerekli olduunu daha iyi kavrad. Hedefimiz, dijital teknolojilerin yerli üretimini ve ticarilemesini de salayarak güçlü bir dijital ekosistem oluturmak. Bunun için yerli ve yetkin dijital teknoloji gelitiricisi KOBlerin saysn artrmak istiyoruz. Ayrca, KOBlerimizin i süreçlerine dijitallemeyi entegre etmelerini de önemsiyoruz Sanayide dijitalleme konusunda önümüzdeki yllarda da KOBlerimizi desteklemeye devam edeceiz.

1 MLYON LRAYA VARAN DESTEK

KOBGEL-KOB Geliim Destek Program ile iletmeler, 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin lira kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor.

Destek, projenin gerçekletirilmesi için gerekli personel, makine-teçhizat, hizmet ve yazlm alm giderleri için ödeniyor. KOSGEB, geri ödemeli destek tutarnn yüzde 50ye kadar olan ksmn erken ödeme olarak verebiliyor. KOBlerin en az 8 ay, en fazla 20 ay içinde projelerini tamamlamalar gerekiyor.

KOBler çar kapsamnda, Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle lenmesi ve malat Sanayinde Kullanm, malat Sanayinde Nesnelerin nterneti, malat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri, malat Sanayinde Akll Sensör Teknolojileri, Yapay Zekaya Dayal Siber Fiziksel Akll Fabrika Sistem ve Bileenleri, malat Sanayinde Siber Güvenlik, malat Sanayinde Akll ve Esnek Otomasyon Sistemleri, malat Sanayinde Sanal Gerçeklik/Artrlm Gerçeklik balkl 8 alanda desteklenebilecek.

Söz konusu çarnn bavuru sonuçlar, https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/kgelsonuclistesi adres üzerinden örenebilecek.

Ana Sayfaya Git