KPDK'de gündem sözleşmeliye kadro ve 3600 ek gösterge

Hükümet, memur konfederasyonları ve yetkili sendikaların temsilcilerinin katımıyla yarın toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulunda, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek göstergenin kapsamı ve maaşlardaki vergi kesintileri başta olmak üzere kamu çalışanlarını ilgilendiren konular gündeme gelecek.

Haberler 19.12.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs Hac Bayram Tonbul 310 bin sözlemeli personelin sorunlarnn çözümü, kadroya geçirilmelerinden geçiyor. Sözlemelilere kadro talebimizi KPDKye tayacaz. Tamakla da kalmayacaz, iin takipçisi olacaz

Kamu Personeli Danma Kurulunun (KPDK) bugünkü toplantsnda, sözlemelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek göstergenin kapsam ve maalardaki vergi kesintileri bata olmak üzere kamu çalanlarn ilgilendiren konular gündeme getirilecek.

Hükümet, memur konfederasyonlar ve hizmet kollarnda yetkili sendikalar arasndaki en önemli sosyal diyalog mekanizmalarndan biri olan KPDK, bu yl ilk kez toplanacak.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn ev sahipliindeki toplantya, Cumhurbakanl dari ler Bakanl, çevre ve ehircilik, Hazine ve Maliye ile çileri bakanlklarnn yetkilileri, Strateji ve Bütçe Bakanl temsilcileri, Memur-Sen, Türkiye Kamu Sen ve Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) genel bakanlar ile hizmet kollarnda yetkili sendikalarn temsilcileri katlacak.

KPDK ile yönetimin daha iyi yapya kavuturulmas için ortak çalmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katlmnn salanmas ve kamu yönetiminin karlat sorunlara çözümler gelitirilmesi amaçlanyor.

- 3600 ek göstergenin kapsam geniletilmeli

Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs Hac Bayram Tonbul, KPDKnin ylda iki kere toplanmas gerektiini belirterek, Kurulun ilevsel hale getirilmesi gerektiini söyledi.

KPDKde, kamuda sözlemeli personelin (4/B) durumunu masaya tayacaklarn vurgulayan Tonbul, kamuda istisna durumlar için ortaya çkan sözlemeli personel istihdamnn, zamanla genel bir istihdam biçimine dönütüüne dikkati çekti.

Sözlemeli personelin, görevde yükselememe ve tayin olamama gibi birçok sorununun bulunduunu belirten Tonbul, 310 bin sözlemeli personelin sorunlarnn çözümü, kadroya geçirilmelerinden geçiyor. Sözlemelilere kadro talebimizi KPDKye tayacaz. Tamakla da kalmayacaz, iin takipçisi olacaz. diye konutu.

Masaya tayacaklar dier bir gündem maddesinin 3600 ek gösterge olacan bildiren Tonbul, hükümetten 3600 ek göstergenin kapsamnn geniletilmesi ve bir an evvel hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

- Verginin yüzde 15i aan ksm karlansn

Tonbul, ortalama devlet memuru maa 4 bin 500 lira olarak düünüldüünde, kamu görevlilerinin 8inci aydan itibaren yüzde 20lik vergi dilimine girdiine dikkati çekerek, maalardaki kayplarn önüne geçilebilmesi için gelir vergisinin yüzde 15i aan ksmn devletin karlamas gerektiini dile getirdi.

Toplu sözlemede alnan ama uygulanmayan kararlar da KPDKye tayacaklarn belirten Tonbul, Maalesef devlette bu kararlar takip eden bir birim yok. Devlet Personel Bakanlnn kapanmasyla sorunun boyutu daha da artacak. Memur sözlemelerinin takibiyle ilgili kamuda birimler kurulmal. dedi.

Ana Sayfaya Git