Kurbanlıkta Sıkıntı Yok!

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesi bazı emek hırsızlarının ortaya çıktığını belirterek, "Bazı spekülatörleri, spekülatör üreten aracıları aradan çıkarmamız lazım. Küçük ve büyükbaş hayvan varlığımız yeterli. Hükümetimiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekli önlemleri aldı." dedi.

Haberler 13.08.2017 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akn, her Kurban Bayram öncesi kurbanlk hayvan yetersiz, hayvan kalmayacak, fiyatlar artacak gibi birtakm söylentilerin çkarldn belirtti.

Akn, bu tür söylentilerin dikkate alnmamas gerektiini vurgulayarak, Türkiyede küçük ve büyükba hayvan sknts yaanmadn ifade etti.

Her dönem olduu gibi bu dönemde de spekülatörlerin i bana geçtiini vurgulayan Akn, öyle devam etti:

Bu durumu speküle edenleri aradan çkarmamz lazm. Küçük ve büyükba hayvan varlmz yeterli. Hükümetimiz ve Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl gerekli önlemleri ald. Malatyada de kurbanlk buyükba ve küçükba hayvanlarda bir sknt yok. Kurban fiyatlarnda fazla bir fark yok, 1 veya 2 lira fark ediyor. Malatyada geçen yla göre canl arlkta et fiyatlarnn kilogram bana 1 veya 2 lira arasnda artt. Küçükba kurbanlklar ortalama 700 lira ile bin lira arasnda satlyor. Bayramda da bu fiyatlar aralksa seyredecek. Havadan para kazananlara, hiç bir emek vermeden emek hrszl yapanlarn spekülasyon üretmesine bakmayn. Kesinlikle hayvan skntmz yok, hayvan varlmz da çok.

- Üreticilere uyar

Akn, Kurban Bayram öncesi üreticileri sahte para ve çeklere kar da uyard.

Üreticilere pein sat yapmalarn öneren Akn, Hayvanlarnz pein satn ancak dolandrlmamak için de dikkatli olun. Ayrca çoklu hayvan satna da dikkat edilmesi gerekiyor. Kapora olarak yüzde 20sini verir, 80ini alr götürürler. Bir bakarsnz 2-3 yllk emeiniz boa gitmi. Bu konuda da yetitiricilerimizin daha dikkatli olmas gerekiyor. dedi.

Kurban balarnn devlet kurumlarna veya güvenilir kurumlara yaplmas gerektiini vurgulayan Akn, Devlet kurumlarna, güvenilir kurumlara ba yapalm. Geçmite ne tür hainlikler, adilikler, çukurluklar yaandn biliyoruz. Bunlarn tekrar yaanmamas adna da terör örgütlerine yardm ve yataklk yapanlara bir çekirdeimizi dahi bilerek ya da bilmeyerek kesinlikle vermeyelim. Devletimizin kurumuna verelim, tekrar bize dönüü olsun. Onlarn hayr yapt yerleri en azndan biz biliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git