Kurumlar da borcu ödemiyor

Sayıştay tespit etti: Kamu kurumları da elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Sayıştay denetçileri hesap incelemelerinde 'Gecikme zammı ile mal ve hizmet karşılığı bedelden fazla yapılan ödeme, idareye ek mali külfet getirmektedir' tespitinde bulundu.

Haberler 17.10.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca yurtta faturalarn ödemekte güçlük yaarken Ceza nfaz Kurumlar ile Tutukevleri yurtlar Kurumunun da elektrik, su ve doalgaz faturalarn zamannda ödeyemedii belirlendi. CHP Milletvekili Sümer, Türkiyede sadece vatanda deil, kamu kurumlar faturalarn ödeyemez hale gelmitir dedi.

Kamu kurum ve kurulularnn 2019 ylna ilikin mali hesaplarnda yaplan denetimler kapsamnda Ceza nfaz Kurumlar ile Tutukevleri yurtlar Kurumunun hesaplarn inceleyen Saytay denetçileri, idarenin elektrik, su ve doalgaz faturalarn zamannda ödemediini belirledi. Birgünden Mustafa Bildircinin haberine göre faturalarn genellikle fatura ödeme süresi geçtikten sonra ödendiini gören denetçiler, Gecikme zamm ile mal ve hizmet karl bedelden fazla yaplan ödeme, idareye ek mali külfet getirmektedir deerlendirmesinde bulundu.

SAYITAY UYARDI: BÜTçEDE KARILII OLMAYAN GDERLERE YOL VERMEYN

darenin fatura ödemelerinde gecikmenin nedeni de aratrld. Cumhurbakanlndan talep edilen revize ilemi ya da yedek ödenekten aktarma ileminin onaylanma sürecinde yaanan gecikmenin, faturalarn da aksamasna neden olduu gözlemlendi. Denetçiler idareyi, Gecikme zammna maruz kalnacak kalemlere öncelik tannmal, fatura ödemelerinde kurum bütçesinde karl olmayan gider artna sebebiyet verilmemelidir eklinde uyard.

SÜMER: KAMU KURUMLARI BLE TEMEL HTYAç FATURALARINI ÖDEYEMYOR

CHPli Orhan Sümer Ceza nfaz Kurumlar ve Tutukevlerine yönelik Saytay tespitine ilikin deerlendirme yapt. Özellikle, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçildikten sonra Türkiyenin yönetilemediini dile getiren Sümer, unlar söyledi:

Vatanda faturasn dahi ödeyemiyor, milyonlarca kiinin evinde doalgaz, su ve elektrik faturas yüzünden icra gitmi, dediimizde, Abartyorsunuz diyorlard. Saytay raporlarn incelediimizde görüyoruz ki Ceza nfaz Kurumlar, elektrik, su ve doalgaz faturalarn ödeyememi. Bu yüzden gecikme bedeli muhasebeletirilmi. Denetim srasnda sorulduunda ise ödenek olmad, ek ödenek istendii raporlara geçmi. AKP iktidarnn Türkiyeyi getirdii noktada artk sadece vatanda deil kamu kurumlar bile temel ihtiyaçtan kaynakl faturalarn ödeyemez hale gelmitir.

Ana Sayfaya Git