Maliye Bakanı'ndan ÖTV açıklaması

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, ÖTV zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal yaptığı açıklamada "Yapmış olduğumuz teknik bir çalışmaya göre, bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakın bir gelir etkisi meydana getirebileceğini düşünüyoruz.Bu çalışmanın amacı, doğrudan doğruya bütçeye gelir elde etme değil" ifadelerinde bulundu.

Haberler 26.11.2016 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Abal, ÖTVde yeni düzenlemeye yönelik açklama yapt. Naci Abal,Katma Deer Vergisi orannn indirimli oran olarak, 8 olduunu belirlemi olduk. Böylelikle bu düzenlemeyi de çözmü olduk. Düzenlemelerin hayrl olmasn diliyorum. Otomotivde vergileme de yeni bir sisteme geçtik. Fiyat aralna dayal bir sistem. Önümüzdeki dönemde daha yapsal çözümler içeren, konular üzerinde de çalacaz. Sektörle olan istiarelerimiz devam edecek. Gerek emisyona dayal vergileme sistemi gerekse özellikle araçlarn kullanm yerlerine göre ,farkllatrlmasn önemsiyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken de u hususlar özellikle dikkate aldmz üzerine basa, basa söylemek isterim. Vergi kanunlar piyasadaki rekabeti asla bozmamal. Bütün piyasadaki aktörlere ve araçlara kar eit mesafede olmal. Yapm olduumuz düzenleme de piyasann genel yapsn, deitirmemeye özel bir önem verdik. Otomotiv sektörü ülkemiz açsndan son derce kritik, stratejik bir sektör , otomotiv sektörüyle ilgili alm olduumuz bu karar deerlendirirken özellikle, sektördeki arz, talep, yatrm, ihracat bütün bu faktörleri dikkate aldk. Bunlar üzerinde olumsuz bir etki meydana getirilmemesine öz4el bir önem verdik. Öngörülebilirliini, çok önemsiyoruz. Bunu da bu düzenleme srasnda özellikle dikkate aldk. Bundan sonraki süreçte yakn vadede otomotiv sektörü ile ilgili, ayrca yeni bir düzenleme düünmüyoruz. Türkiye önümüzdeki dönemde özellikle hibrit araç üretiminde önemli bir üretim merkezi haline gelecek. Otomotiv sektörü bizim için kritik bir sektör. hracatmz açsndan son derce önemli diye konutu.

çNDE BULUNDUUMUZ OYNAKLII, KÜRESEL PYASALARDAK OYNAKLIIN BR PARçASI OLARAK GÖRMEK GEREKYOR

Maliye Bakan Naci Abaln , gazetecilerin Sayn Bakanm piyasalardaki hareketlilik devam ediyor, malum dolar bugünde artma eilimi gösteriyor. Bu artn bir süre daha devam edecei öngörülüyor. Bu süre ne kadar daha uzar? Piyasalar ne kadar daha olumsuz etkiler? Yeni zamlar dourur mu? sorusuna verdii yant u ekilde: Sayn Babakanmz dün akam ekonomi yönetimi olarak, gelimeler karsnda alm olduumuz kararlar, kapsaml bir ekilde deerlendirdi. Açklamalarda bulundu. Piyasalarda son dönem meydana gelen dalgalanmalara kar almakta olduumuz tedbirleri paylat. Hükümet olarak bu konuda Babakanmzn, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda oluturduu kararlar çerçevesinde gerekli admlar bir bir atyoruz. Bu içinde bulunduumuz oynakl, küresel piyasalardaki oynakln bir parças olarak görmek gerekiyor.

BU çALIMANIN AMACI, DORUDAN DORUYA BÜTçEYE GELR ELDE ETME DEL

Bakan Abal, gazetecilerin ÖTVdeki yeni düzenlemeyle ne kadar bir gelir öngörülüyor? sorusunu öyle yantlad: Yapm olduumuz teknik bir çalmaya göre, bu düzenlemenin bütçe gelirlerine 3 milyar liraya yakn bir gelir etkisi meydana getirebileceini düünüyoruz. Bu çalmann amac, dorudan doruya bütçeye gelir elde etme deil, sektörün içindeki yatrmc, datclarn ifade ettii sistemin mevcut bozucu yapsn deitirmek ve daha adaletli, piyasadaki araçlarn özelliklerini dikkate alan yeni bir vergileme sistemine geçmekti.

Ana Sayfaya Git