Otobüs bileti fiyatları uçak biletlerini solladı

Bazı lokasyonlar arası seyahatlerde otobüs bilet fiyatları uçağın da üzerine çıktı. TOFED Başkanı Birol Özcan “Taşımacılık yapan şirketler için mazotta KDV indirimi istiyoruz. Uçak biletlerine de taban fiyat uygulanmalı” dedi.

Haberler 14.03.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde akaryakta gelen zamlar ile birlikte, ehirleraras otobüslerde de bilet fiyatlar yükseldi. Otobüs firmalar, baz seferlerde uçaklardan daha pahalya bilet satmaya balad.

14 Mart tarihinde stanbuldan Sivasa seyahat etmek isteyen bir yolcu, uçak ile gitmeyi tercih ederse 420-485 lira arasnda bilet paras ödüyor. Ayn güzergh otobüs ile giderse, fiyat 450 lira oluyor. Ayn kii stanbul-Sivas arasndaki 880 kilometrelik mesafeyi ahsi otomobili ile katetmek isterse, 100 kilometrede ortalama 8 litre mazot yakan bir araba ile, 1.540 liraya seyahat edebiliyor.

FYATLAR ATE PAHASI

Otomobilde be kiinin olduu düünüldüünde kii ba seyahat 308 liraya geliyor. Yine ayn ekilde stanbul-zmir seyahatini otobüs ile yapmak isteyen bir kii 250 lira ücret ödemek durumunda kalyor. Ayn yolculuu uçak ile yaparsa 290 liraya bilet bulabiliyor. stanbul-zmir arasnda neredeyse eit olan ulam fiyatlar, Antalyada farkllk gösteriyor. stanbuldan Antalyaya otobüs bileti fiyat 250-320 lira arasnda deiirken; uçak bileti fiyatlar 390-430 lira arasnda farkllk gösteriyor. ller arasnda fiyatlar farkllk gösterebiliyor. Yolculua çkmadan önce hem otobüs hem de uçak fiyatlarna bakmanz öneriliyor.

TABAN FYAT STYORUZ

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Bakan Birol Özcan, akaryakt fiyatlarna gelen zamlar ve otobanlardaki fiyat güncellemelerinin, otobüs firmalarn zorladn belirterek Ancak bizler fiyatlarmz sabit tutmaya çalyoruz. Otobüs yolculuklarna ilgi devam ediyor. Fiyatlara bir düzenleme yaplmas için yetkililerle görüeceiz. Uçak biletlerine bir taban fiyat gelmesi gerekiyor. Onlar, büyük irketler, talebe göre fiyatlarn düürebiliyorlar. Ayrca mazotta KDV indirimi istiyoruz. Bu durum bizi madur ediyor açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git