Otomobil alacaklar dikkat!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, ÖTV oranlarında yapılacak düzenleme ile ilgili "Sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdi. İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır" dedi.

Haberler 18.11.2016 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Motorlu Araç Satclar Federasyonu (MASFED) Bakan Aydn Erkoç, motorlu tatlardan alnan ÖTV oranlarnda yaplacak düzenlemeyle ilgili, Sfr araç satan bayilere hareketlilik getirdi. ster istemez sfr araç fiyatlarnda 15-20 bin TL civarnda bir art söz konusu olacaktr. dedi.

Erkoç, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun ile motorlu tatlarn ÖTV oranlarnn, sadece motor silindir hacmine ve yana göre deil; sat fiyatna, tipine, snfna, tama kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapsna göre ayr ayr belirlenebilmesine yönelik olarak Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi sonras pek çok vatandan sfr kilometre araç satan bayilere giderek fiyat bilgisi almaya baladn söyledi.

Yaplacak düzenlemenin sfr araç satan bayilere hareketlilik getirdiini belirten Erkoç, ster istemez sfr araç fiyatlarnda 15-20 bin TL civarnda bir art söz konusu olacaktr. dedi. Aydn Erkoç, ÖTV farknn Türkiyede üretilen ya da Türkiyede montaj yaplan araçlara deil de yurt dndan ithal edilen araçlara uygulanmasnn daha doru olacan düündüklerini kaydetti.

KNC EL PYASASI DA HAREKETLENEBLR

Galerici Raif Ulusoy da ÖTV düzenlemesi sonras araç fiyatlarnda meydana gelebilecek fiyat artlarnn ikinci el piyasasn hareketlendireceini söyledi.

kinci eldeki hareketliliin fiyatlara da yansyabileceini ifade eden Ulusoy, Sfr otomobillerin satlarnda azalma olur. Bu da ikinci el yüksek modelli araçlarn satn artrr. Yeni ÖTV düzenlemesiyle düük modelli araçlarn fiyatlarnda çok fazla fark olmaz, ancak 2010dan 2016ya kadar olan yüksek modelli araçlarn fiyatlarnda 2 bin 500 lira ile 5 bin liraya kadar oynama olabilir. Yeni ÖTV düzenlemesiyle ikinci el otomobil piyasasnda canllk bekliyoruz. Sfr araçlarn fiyatlar yükselince ikinci model araçlar rabet görecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git