Resmi ilanda yeni tarife

Resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti KDV hariç, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazeteler için 35 lira, 50 binin üzerindekiler için 63 lira olarak belirlendi

Haberler 25.02.2022 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Resmi ilan fiyat tarifesine ilikin Cumhurbakan karar Resmi Gazetede yaymland.

Karara göre, resmi ilanlarn yayn ücreti, gazetelerin sayfa düzenleri esasn tekil eden sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçümle elde edilen sütun-santim birimi esas alnarak hesap edilecek.

Resmi ilanlarn bir santimetresinin tek sütundaki yayn ücreti KDV hariç, günlük fiili sat ortalamas 50 bin adedin altndaki gazeteler için 35 lira, 50 binin üzerindeki gazeteler için 63 lira olarak belirlendi.

YEN RESM LAN FYATLARI

Herhangi bir mevzuat hükmü gereince elektronik ortamda yayn zorunluluu bulunan resmi ilanlarn Basn lan Kurumu ilan portal ilan.gov.trde yayn, günlük fiili sat ortalamas 50 binin altndaki gazetelere göre fiyatlandrlacak.

Resmi ilanlarn tahmini bedelleri, Basn lan Kurumunun tespit edecei esaslara göre, ilan verenler tarafndan pein olarak kuruma ödenecek ve fatura tanziminden sonra mahsup ilemi yaplacak.

Kanuni sebeplerden ötürü tahmini ilan bedellerini pein ödeyemeyen merkezi yönetim kapsamndaki kamu idareleri, faturann kendilerine ulamasn müteakiben borçlarn derhal ödeyecek.

Söz konusu tarife, Resmi Gazetede yaymn takip eden ay bandan itibaren yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git