Sağlık emekçileri: Emeklilik gelirleriyle geçinemiyoruz

Emeklilik gelirleriyle geçinemediklerinin söyleyen sağlık emekçileri, “14 Mart Tıp Bayramı’nda verilen vaatlerden bıktık” dedi.

Haberler 02.02.2022 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk emekçileri, Emeklilik gelirlerimizle geçinemiyoruz balyla Türk Di Hekimleri Birliinde basn toplants düzenledi. Türk Tabipleri Birlii (TTB), Türk Di Hekimleri Birlii (TDB), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Birlik Dayanma Sendikas, Devrimci Salk çileri Sendikas (DEV SALIK ), Genel Salk ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu çalanlar Sendikas, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), Sosyal Hizmet Uzmanlar Dernei, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneinin imzasn tayan ortak metni Tümay mre okudu.

LAVE ÖDEME YASASI

Resmi Gazetede Austos 2018de yaymlanarak yürürlüe giren 7146 sayl Torba Yasa uyarnca Ocak 2019dan itibaren emekli hekimlerden bazlarna aylk bin 500-2 bin bin TL tutarnda ilave ödeme yapldn hatrlatan mre, Bu tarihten bu yana enflasyonla eriyen emekli salk çalanlarnn maalarna herhangi bir iyiletirme yaplmam ve adeta yoksulluk snrnn altnda gelirle geçinmek zorunda braklmtr. Yasada, ilave ödemenin, bütün emekli hekimlere deil sadece Emekli Sand emeklisi olup, makam tazminat almayan ve emekli olduktan sonra herhangi bir sosyal güvenlik kurumu ile ilikilendirilebilecek ekilde çalmayanlara verilmesi kararlatrlmtr dedi.

EMEKLLER çALIMAK ZORUNDA

Söz konusu yasadan tüm emekli hekimlerin yararlanmamasn eletiren mre, Hekimler arasnda ayrmclk uygulanm olmasnn yan sra dier salk çalanlarnn kapsama alnmas hiç düünülmemitir. Emekli aylklarnn emsalleri ile kyaslanamayacak ölçüde düük olmas sebebiyle salk çalanlar emekli olduktan sonra da çalmak zorunda kalmaktadr. Getirilen ilave ödeme miktar emekliyi çalmaktan alkoyabilecek bir miktar deildir. Bu bakmdan, söz konusu ilave ödemeden yararlanmak için çalmama artnn getirilmesi doru deildir. Kald ki ülkemizde yürütülen salk politikas sebebiyle her geçen gün hasta says daha da artmakta, bu youn talebe cevap verebilmek için daha çok salk çalanna gereksinim duyulmaktadr ifadelerini kulland.

EMEKL AYLII 2 BN 500

Hangi sosyal güvelik kurumuna bal olduuna baklmakszn tüm emeklilere eit ve adalet ölçüsünde insanca yaamaya yetecek emekli maann balanmasn talep eden mre, son dönemde her yerden geçinemiyoruz çlnn yükseldiini belirterek, Emekli hekimlerin yüzde 30unu oluturan BA-KUR ve SSK emeklisi salk çalanlarnn ayl 2 bin 500 TLden balamaktadr dedi.

GEçNEMYORUZ

mre, 14 Mart Tp Bayramnda verilen vaatlerden bktklarn ve emeklilikte açlk snrnn altnda yaadklarn vurgulayarak, Salk emekçileri olarak emeklilik gelirlerimizle geçinemiyoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git