Şarj istasyonları simülasyonlarda!

Elektrikli otomobillerin şarj istasyonlarının birbirine uzaklığı simülasyonlarla belirlenecek

Haberler 21.09.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, elektrikli otomobillerin arj istasyonlarnn kurulum araln belirlemek için simülasyonlar yaptklarn belirterek, htiyaç olan arj istasyonlarn mevcutlara ekleyerek, yeni yaplmas gerekiyorsa da yenilerinin düzenlemelerini yaparak hayata geçireceiz dedi.

Bakan Kurum, yerli otomobilin arj ünitelerinin yapm sürecine ilikin açklama yapt.

Türkiyenin yerli otomobilinin Bursann Gemlik ilçesinde üretileceini anmsatan Kurum, kendilerinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn ve ilgili kurulularn süreci yakndan takip ettiini söyledi.

çevre ve ehircilik Bakanl olarak, Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi çED raporunu onayladklarn aktaran Kurum, Türkiyenin yerli otomobili projesinde önemli bir aamay tamamladklarn belirtti.

Kurum, Gemlikte yerli otomobilin üretimine ilikin artk hiçbir engel yok. Yerin tahsisini gerçekletirdik, çED raporunu onayladk, fiilin de zaten inaatlar balam durumda. ifadelerini kulland.

Yerli otomobil projesini yakndan ilgilendiren elektrikli arj istasyonlarnn kurulumu konusunda mevzuat çalmalarn da yaptklarn dile getiren Kurum, unlar kaydetti:

Yerli otomobilimizin 2023 ylnda yola çkmasyla birlikte konutlarda, AVMlerde, yollarda elektrikli arj istasyonlar ihtiyac ortaya çkacak. Buna ilikin de hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlmz hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzla ortak bir proje yürütüyoruz. Bu çerçevede hem Otopark Yönetmeliinde hem de mar Yönetmeliinde düzenlemeler yapacaz. Otopark Yönetmeliinde yapacamz düzenlemeyle birlikte her 50 park yerinden bir tanesi elektrikli araçlar için ayrlacak, arj istasyonlar olacak, bu zorunlu hale geliyor.

- Akaryakt istasyonlarnda arj üniteleri de olacak

Bakan Kurum, Türkiyenin her yerinde elektrikli arj istasyonlarnn akaryakt istasyonlarnda zorunlu hale getirileceini söyledi.

Elektrikli otomobillerin arj istasyonlarnn kurulum araln belirlemek için simülasyonlar yaptklarn belirten Kurum, arjn ne kadar gideceine dair simülasyonu yapyoruz. Edirneden yola çkan bir Karsa, Ardahana, doudan batya, kuzeyden güneye nasl gitmesi gerekiyorsa o çerçevede simülasyonlar yaplyor. htiyaç olan arj istasyonlarn mevcutlara ekleyerek, yeni yaplmas gerekiyorsa da yenilerinin düzenlemelerini yaparak hayata geçireceiz. ifadelerini kulland.

Bakan Kurum, yerli otomobille e zamanl olarak arj ünitelerinin de tamamlanm olacan belirtti.

Ana Sayfaya Git