SGK taşınmazları taksitle satılabilecek

İhaleyi kazanan talep etmesi halinde taşınmazın satış bedelinin yüzde 75'ini taksitlendirebilecek. 50 milyon liranın altındaki bedellerde 24 ay, üzerindeki bedellerde 60 ay vade uygulanabilecek

Haberler 19.11.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SGK Tanmazlar Yönetmeliinde Deiiklik içeren yönetmelik, Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymland.

Buna göre, tanmaza ilikin ihaleyi kazanan talep etmesi halinde sat bedelinin yüzde 25ini pein, yüzde 75ini taksitle ödeyebilecek.

50 milyon lirann altndaki bedellerde 24 ay vade, bu rakamn üzerindeki bedellerde 60 ay vade uygulanacak. Ödeme, 3er aylk dönemler halinde eit taksitle ve yllk kanuni faiz oran uygulanmak artyla yaplacak.

Tanmazn sat bedelinin tamam ödenmeden tapuda fera verilmeyecek. Ancak taksit tutarlarn ve kanuni faizlerini karlayacak miktarda kesin, süresiz ve ilk talepte ödemeli banka teminat mektubu verilmesi veya tanmazn üzerinde Hazine lehine kanuni ipotek tesis edilmesi halinde alcs adna devredilebilecek.

SATIIN FESH

Üst üste 2 taksitin vadesinde ödenmemesi durumunda alcya, borcun ödeme tarihine kadar tahakkuk edecek faizi ile birlikte 15 gün içinde ödenmesi aksi takdirde sözlemenin feshedilecei bildirilecek.

Buna ramen borcun ödenmemesi durumunda, tanmaz Kurum mülkiyetinde ise sözleme feshedilecek. hale ile yaplan satlarda geçici teminat olarak belirlenen tutar ve sat bedelinin yüzde 10u Kuruma irat kaydedilerek sat bedeli olarak tahsil edilen tutarlardan mahsup edilecek ve kalan faizsiz olarak alcya iade edilecek.

Tanmaz alc adna tescil edilmi ise teminat mektubu veya ipotek paraya çevrilerek kalan borç faiziyle birlikte tahsil edilecek.

TAINMAZDAK KRACI SÖZLEMESN DEVREDEBLECEK

Tanmazdaki mevcut kirac, kira sözlemesini devredebilecek. Bunun için kiracnn, en az orta büyüklükte iletme olmas, iletmeye devam ederek yatrm ve istihdam salamas ve Kurumdan gerekli izni almas zorunlu olacak.

Yeni kira bedeli, mevcut kirann Vergi Usul Kanununu çerçevesinde tespit ve ilan edilen yeniden deerleme orannda artrlmas sonucu bulunan tutardan az olmamak kaydyla Sermaye Piyasas Kurulu lisansl firmann belirledii rayiç deere göre belirlenecek.

Ana Sayfaya Git