Siber tehdidi!

Şirketler pandemi sonrası dönemde uzaktan ya da hibrit çalışma modellerini sürdürürken, hızla bulut ortamına taşınan iş süreçlerinin siber güvenlik risklerini artırdığı tespit edildi. Forrester danışmanlığında yürütülen bir araştırma, şirketlerin yüzde 74'ünün son dönemde yaşadıkları siber saldırıları uzaktan çalışmayla gelen güvenlik açıklarıyla ilişkilendirdiğini gösterdi. Bu güvenlik risklerini tek platformdan yönetme olanağı tanıyan Türkiye’nin ilk SASE platformu tanıtıldı.

Haberler 26.03.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzaktan ya da hibrit çalma modelleri, ofis maliyetlerini azaltmas ve çalan deneyimini iyiletirmesi gibi yönleriyle pandemi sonras dönemde de yerleik hale geldi. Birçok irket i süreçlerini hzla bulut ortamna ve dijitale tarken, Forrester danmanlnda yürütülen bir aratrma, uzaktan çalmann siber güvenlik risklerini artrdn ortaya koydu. Rapora göre irketlerin yüzde 74ü son zamanlarda i süreçlerini etkileyen siber saldrlar uzaktan çalmayla ortaya çkan güvenlik açklaryla ilikilendirdi. 10 irketten 8i ise irketlerinin uzaktan çalmann bir sonucu olarak siber risklere daha açk hale geldiini söyledi.

Logo Siber Güvenlik Genel Müdürü Hakan Hintolu, çalanlarn i uygulamalarna eriirken bulunduklar yerdeki internet balantlarn ve kendi cihazlarn kullanmas, buluttaki uygulamalara sadece irket a içinden deil her yerden eriilmesi gibi faktörler saldr yüzeyini genileterek siber güvenlik risklerini artryor. Bu risklere kar kapsaml bir koruma arayan iletmeler için SASE mimarisi uygun bir çözüm olarak öne çkyor. Biz de yerli ve yeni nesil siber güvenlik çözümleri sunan bir firma olarak Türkiyenin ilk SASE platformu Berqnet SASEyi geçtiimiz günlerde gerçekletirdiimiz lansmanla tanttk dedi.

5 KURULUTAN 3Ü SASE çÖZÜMÜNÜ BENMSEYECEK

SASE platformlarnn özellikle çok ubeli veya uzaktan çalan irketlerin datlm alarn yönetebilmeleri için bütünsel ve ölçeklendirilebilir bir çözüm sunduunu vurgulayan Hakan Hintolu, Bulut i süreçlerini güvenle yönetmek için firewall, web filtre, IPS gibi güvenlik servisleri sunan güvenli internet eriimi, her cihazn güvenilmez olduu varsaymna dayanan sfr güven yaklam (ZTNA), ubelerin birbirlerine güvenle ve esnek bir ekilde balanmasn salayan SD-WAN gibi çeitli bileenlere ihtiyaç duyulur. Berqnet SASE, bu bileenlerin hepsini tek bir platformda sunuyor. Bu sayede a yönetimi ve güvenlik özellikleri tek bir platformda birletiriliyor. Ölçeklendirilebilir yap sayesinde tüm ubeler ve çalanlar platformdan ayn performansla yararlanabilirken, güvenlik politikalar tüm ube ve kullanclar için daha tutarl hale geliyor. Yönetimi kolaylatrrken riskleri ve maliyeti düüren SASE, güvenlik teknolojilerinde yeni bir yaklam adlandryor. Gartner, 2025e kadar 5 kurulutan 3ünün SASE çözümünün benimsenmesi için stratejilere sahip olacan tahmin ediyor. Berqnet SASE ise Türkiyenin ilk ve tek SASE çözümü olma özelliini tayor ifadelerini kulland.

SBER RSKLERDE MALAT VE FNANS BAI çEKYOR

SOCRadar 2021 Türkiye Tehdit Raporuna göre Türkiyede fidye yazlm saldrlarndan en çok etkilenen sektörler arasnda imalat ve finans ba çektiini ve kamu kurumlarnn da gelimi kalc tehdit (APT) türündeki siber saldrlara maruz kaldn hatrlatan Hintolu, deerlendirmelerini u sözlerle sonlandrd:

süreçlerini tamamen dijitalletiren ve bulut sistemler kullanan irketler, uzaktan ya da hibrit çalma modellerine güvenle geçebilmek için siber güvenlik yatrmlar yapmaktan kaçnmyor. Gartner verileri bu yl küresel çapta bilgi güvenlii ve risk yönetimi harcamalarnn 172 milyar dolara ulaacan öngörüyor. Bu harcamalar içinde SASE, a güvenliini tek noktadan yönetmek için daha az maliyetli, yenilikçi bir çözüm olarak öne çkyor. Berqnet olarak yapay zeka destekli SASE çözümümüzle Türkiyede bir ilki gerçekletiriyoruz. Her ölçekten irkete ilerini güvenle dijital ortama tayabilecekleri uçtan uca çözümler sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git