Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını belirterek, "Kasım ayında yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanı işlenmemiş gıdadan geldi. Enflasyonda aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır." ifadesini kullandı.

Haberler 05.12.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

imek, Twitter hesabnda, kasm ay enflasyon verilerini deerlendirdi.

Enflasyondaki yükseliin daha çok gda fiyatlarndan kaynaklandna iaret eden imek, kasm ay itibaryla yllk enflasyondaki 1,08 puanlk artn 0,52 puannn ilenmemi gdadan geldiini bildirdi.

ENFLASYONDAK DEER

Enflasyonda sebze fiyatlarndaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki bulunduunu vurgulayan imek, bunun aralkta ters yönde düzeltmesinin olacan kaydetti.

Gda ve Tarmsal Ürün Piyasalar zleme ve Deerlendirme Komitesinin bu tarz oynaklklara kalc çözüm üretmeyi amaçladnn altn çizen imek, Gerekli tedbirleri aldk, almaya devam edeceiz. Enflasyonda aralk ayndan itibaren kalc bir düü süreci balayacaktr. Hükümetimiz bu amaç için gereken destei vermeye devam edecek. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git