Tarım Bakanı Kirişçi oldu!

Kirişci "Tarımla ilgili, ormanla ilgili, su konularında bu zamana kadar geliştirilen politikalar daha da güçlendirilmeli. Tarıma yönelik teknolojiyi desteklememiz gerekiyor" dedi

Haberler 05.03.2022 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Karar ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirliden boalan Tarm ve Orman Bakanlna Vahit Kirici atand Tarm ve Orman Bakanl görevini Bekir Pakdemirliden devralan Vahit Kirici, Tarmla ilgili, ormanla ilgili, su konularnda bu zamana kadar gelitirilen politikalar daha da güçlendirilmeli. Tarma yönelik teknolojiyi desteklememiz gerekiyor. dedi.

ERDOAN KARARNAMES

Atama karar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yaymland. Buna göre, görevden affn isteyen ve bu talebi kabul edilen Bekir Pakdemirliden boalan Tarm ve Orman Bakanlna Vahit Kirici getirildi. Atama, Anayasann 104 ve 106nc maddeleri gereince yapld.

BAKANLIKTA DEVR TESLM

Bakanlktaki devir teslim töreni, milletvekilleri, bürokratlar ve bakanlk çalanlarnn katlmyla gerçekletirildi.

Kirici, buradaki konumasnda, Öncelikle Sayn Bakanma ben çok teekkür ediyorum. Bu görevi bize tevdi etmesinden dolay Sayn Cumhurbakanma sayglarm arz etmek isterim. Bu bir bayrak yardr. Mutlaka bir süre, bir koltukta oturulacaktr. Günü geldiinde o bayra daha yukarlara tamak adna yeni bir arkadamz büyük bir heyecanla bu görevi ifa edecektir. Sayn Bakanmza ahsm ve milletimiz adna ükranlarm sunuyorum. ifadelerini kulland.

Tarm ve Orman Bakanlnn dokunmad bir alan olmadna iaret eden Kirici, küresel iklim deiikliinin güncel bir balk haline geldii bu dönemde tarmn önemli bir sektör olduunun görüldüünü söyledi.

Kirici, ülkede daha önce tarm ihmal edenler olduunu belirterek, Hükümetimiz döneminde mevzuat ksm bu sektöre kazandrld. Kendi kendine yeten bir ülkeden bahsediyorsunuz, bir mevzuatnz yok. Bu Bakanln önemli bir görev alann oluturan gda kontrol birimimiz çok çok önemli. Bunlara ilikin de çkarlan mevzuatlarla tarm, ihtiyac olan mevzuata kavumu durumda. dedi.

Bakanln sadece tarmla snrl olmadna, orman ksmnn da bulunduuna dikkati çeken Kirici, bunun da son derece önemli olduunu ifade etti.

YÜRÜTÜLEN çALIMALAR

Kirici, devletin ve milletin her türlü hizmetin en iyisine layk olduunu vurgulayarak unlar kaydetti:

Bizlere de düen, bu hizmeti laykyla, daha öncekilere göre daha iyi yapmak. Tarmla ilgili, ormanla ilgili, su konularnda bu zamana kadar gelitirilen politikalar daha da güçlendirilmeli. Tarma yönelik teknolojiyi desteklememiz gerekiyor. 1983-1985 yllarnda bu Bakanlkta ziraat mühendisi olarak çaltm. çinizden birisiyim. nallah biz de bir ho seda brakrz.

Pakdemirli de Bakanl dönemindeki icraatlara deinerek, Bakan Kiricinin görev süresi boyunca daha iyi baarlara imza atacan düündüünü dile getirdi.

Konumalarn ardndan Bakan Kirici ve Pakdemirli birbirlerine çiçek takdim etti, Kirici, ziyaretçilerle fotoraf çektirdi.

BAKAN YEMN ETT

Buarada, Tarm ve Orman Bakan Vahit Kirici, TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Kiricinin ailesi de yemini izleyici locasndan takip etti.

KRçNN ÖZGEçM

Yeni Tarm ve Orman Bakan Vahit Kirici, 4 Aralk 1960ta, Kahramanmarata dodu.

çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirici, yüksek lisansn ayn fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasn ngiltere Cranfield Üniversitesinde tamamlad.

Kirici, Tarm ve Köyileri Bakanlnda teknik eleman olarak çalt, çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öretim üyesi olarak ders verdi.

1995te doçent, 2001de profesör olan Kirici, bir ksm yabanc dilde olmak üzere, çok sayda makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayn yapt. Birçok sivil toplum kuruluunda yönetici olarak görev üstlenen Kirici, 22nci dönemde AK Partiden Adana Milletvekili seçildi. Ayn dönemde Türkiye-Avrupa Birlii Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Bakanvekillii görevini yürüten Kirici, TBMM Tarm, Orman ve Köyileri Komisyonu Bakanl görevinde bulundu ve 23üncü dönemde ayn göreve yeniden seçildi.

Kirici, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymlanan Cumhurbakan Karar ile Tarm ve Orman Bakan oldu.

ngilizce bilen Kirici, evli ve 3 çocuk babas.

Ana Sayfaya Git