Üyelere 1 milyar 430 milyon destek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, oda üyelerinin kredi ihtiyacına destek olmak amacıyla Nefes Kredisi ve İşe Devam Desteği adı altında 1 milyar 430 milyon kredi desteği sağladıklarını söyledi.

Haberler 25.06.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Avar, oda üyelerinin kredi ihtiyacna destek olmak amacyla Nefes Kredisi ve e Devam Destei ad altnda kredi paketlerini hayata geçirdiklerini belirtti. Avar, Korana virüs salgnnn ortaya çkt günden balayarak her geçen gün artan ekonomik daralma Diyarbakr i camiasn da etkilemeye devam etmektedir. Salgnla mücadele kapsamnda faaliyetlerini snrlamak zorunda kalan iletmelerin finansman talepleri de her geçen gün artmaktadr. letmelerin bu süreçte en çok ihtiyaç duyduklar nakit skntsn gidermek amacyla Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas olarak gerekli giriimlerde bulunarak kredilendirme konusunda bankaclk sektörünün harekete geçirdik dedi.

2 BN 634 ÜYEYE 1 MLYAR 385 MLYON KRED MKANI SALADIK

DTSO ve üst kurulu olan TOBBun da destei ile 45 milyon lira öz kaynak oluturarak Nefes Kredisini hayata geçirdiklerini aktaran Avar, Denizbank ile yapm olduumuz protokol ile yllk cirosu üç milyonun üstünde olan odamz üyelerine 100 bin lira, 3 milyonun altnda olanlara ise 50 bin liraya kadar kredi destei saland. Nefes Kredisi desteinden bugüne kadar 725 üyemiz yararlanm oldu. KGF destekli e Devam Destei ve Küçük letme Can Suyu Kredisi ise kamu bankalar tarafndan üyelerimize kullandrld. Yllk cirosu 3 milyonun altnda olan ve ihtiyaç duyduklar kredi kaynaklarna ulamakta zorluk çeken Odamza kaytl ahs iletmelerine salanan bu paketten bugüne kadar 2 bin 634 üyemize toplam 1 milyar 385 milyon lira kredi imkan saland. Gerek Denizbank, gerekse de kamu bankalar tarafndan uygulamaya açlm olan kredi paketlerinden yararlanma süreci devam etmektedir. Odamz üyesi özel ve tüzel kiiler bu kredi paketlerinden yararlanmaya devam ediyorlar. limiz ekonomisinin can damar olan odamza kaytl iletmelerimizin finansmana eriimleri konusunda odamz her zaman olduu gibi bugün ve yarnlarda da gerekli tüm imkanlarn seferber edecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git