Yumurta altın değerinde

Yumurta ve beyaz et fiyatlarındaki astronomik artış önlenemiyor

Haberler 08.12.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle ekonomik krizle birlikte Türkiyede birçok ürüne fahi bir ekilde yaplan zamlarn önü alnamyor. Zammn yapld ve son günlerde en çok konuulan ürünlerden biri de yumurta. Son bir hafta içerisinde yumurtaya 10 TL üzeri zam yaplarak koli fiyat yaklak 37 TL oldu. 18 TLye satlan bir kilogram tavuun fiyat ise 28 TLye kadar yükseldi.

Son zamanlarda yumurta fiyatlarndaki art, tüketicilerin tepkisine neden olurken bu durum üretici ve satclar da memnun etmiyor. Üretici ve pazarlamaclar yumurtaya yaplan zamlar girdi ve yem maliyetlerindeki arta balyor.

YUMURTA FYATLARINDAK YÜKSEL YEMDEN KAYNAKLANIYOR

Her hafta yem fiyatlarna zam geldiini ve üreticilerin de bunu yumurtaya yanstmak zorunda kaldn ifade eden yumurta toptancs Sedat Sezer, unlar söyledi:

çiftlikler yumurta fiyatlarndaki yükseliin yemden kaynaklandn, bu bir ay içerisinde yem fiyatna 4 kez zam geldiini söylüyorlar. Bu durum otomatik olarak yumurta fiyatnn artmasna neden oluyor. Onlarn bize verdii fiyat ve kr oranmz bellidir. Küçük boy yumurtay toptan 28, büyük boy yumurtay ise 31 TLden marketlere veriyoruz. Haftalk borsaya göre fiyat ya düer ya da artar. Bizde buna göre fiyatlar belirleniyor.

YUMURTA STOK YAPILABLECEK BR ÜRÜN DEL

çiftlik sahiplerinin yem fiyatlarna neredeyse haftada bir zam geldiini dile getirdiklerini ifade eden Sezer, Üreticiler bu ekilde gitmesi durumunda hayvanlarn kesime göndereceklerini söylüyorlar. Üretimde bir sknt yok, nereyi ararsan yumurta var ama çok pahal. Eskiden bir tr yumurta 120-130 bin TL iken u anda bir tra 300 bin TL veriyoruz. Ekmek, yourt yumurta fakirin vazgeçilmezidir. Bunlarn uygun olmas gerekiyor. dedi.

YARI FYATININ ALTINDA OLDUU çN HERKES KIRIK YUMURTA SORUYOR

Eskiden bir bakkala 30 koli yumurta braktklarn ama imdilerde ise 15 koliye düürdüklerini ifade eden Sezer, çiftlik sahiplerinin de kolideki yumurta saylarn düürmeyi, yarm koli eklinde yumurta satmay planladklarn kaydetti.

Yumurta kolilerinin 15li eklinde satlmas yönünde büyük bir talep olduunu dile getiren Sezer, Fiyatlar yükselmeye devam ederse bu talebi yerine getireceiz. Fiyat o kadar yüksek oldu ki eskiden krk yumurta soran bir iki vatanda oluyordu ama imdilerde günde 15 kii krk yumurta soruyor. Yar fiyatnn altnda olduu için herkes krk yumurta soruyor. Vatanda zor durumda, bir çözüm bulunmas gerekiyor. eklinde konutu

YUMURTA çOK ÖNEML AMA MAALESEF çOCUKLARIMIZA YEDREMYORUZ

Artk geçinemediklerini ve hayat artlarnn gittikçe zorlatna dikkat çeken vatandalardan Murat Ik, Yüksek fiyatlar sadece yumurtada deil ki sebze, meyve, giyim ve bütün gda ürünlerinde art var. Büyük sknt yayoruz, zaten asgari ücretin altnda bir ücret alyoruz ve kendimizi zor geçindiriyoruz ama çocuklarmz için yumurta çok önemli ve maalesef çocuklarmza yediremiyoruz. Böyle giderse çocuklarmz deil yumurta, peynir bile yiyemeyecek. dedi.

BR EMEKL OLARAK BEN YUMURTA ALAMIYORUM

Yumurta ve tavuk fiyatlarnn gerçekten çok yükseldiini dile getiren Ramazan Uygun, Bir emekli olarak yumurta alamyorum. Bugünkü hayat artlar gerçekten çok zor, isizlik de alm ban gidiyor. Ne yapacamz bilmiyoruz. Yumurta çocuklarmz için çok faydal ama bazlarmz alabilirken bazlarmz alamyor. Bunu düzeltmek hükümetin sorumluluundadr. Devletin bir an önce bir tedbir almas gerekiyor. Bizim elimizden bir ey gelmez. diye konutu.

Ana Sayfaya Git