14 PKK'lı öldürüldü

Terörle mücadele kapsamında Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Irak'ın kuzeyinde, 14 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 06.11.2016 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Terörle mücadele kapsamnda Hakkari, rnak, Diyarbakr ve Irakn kuzeyinde 14 örgüt üyesi ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinden terör operasyonlarna ilikin bilgi verildi. Buna göre, Hakkari çukurcada devam eden operasyonda 3 PKKl etkisiz hale getirildi. Operasyonda 11 el bombas, 1 kalanikof piyade tüfei, 7 kalanikof piyade tüfei arjörü, 1 telsiz ele geçirildi.

Güvenlik güçleri rnak merkezde ise örgüt mensubu 7 kii etkisiz hale getirdi. Operasyonda ayrca bir adet biksi makineli tüfek, 4 dolu kalanikof piyade tüfei arjörü, 2 el bombas ele geçirildi.

Mu merkezde, 18 snak, 9 mevzi, 3 avc boy çukuru, 3 depo belirlenerek, buralarda ele geçirilen muhtelif yaam malzemeleri yerinde imha edildi.

LCEDEK OPERASYON

Diyarbakr Licede örgüt mensubu bir kii etkisiz hale getirilirken, bir kalanikof piyade tüfei arjörü, 34 kalanikof piyade tüfei fiei, bin 150 kilogram kubar esrar ve muhtelif yaam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik güçlerince yürütülen arazi aramasnda Van Edremitte tespit edilen 30 litre sv amonyum nitrat ve bir antitank mayn ile rnak merkezde tespit edilen bir el yapm patlayc imha edildi. Mardin Nusaybinde terör örgütünün barnma alanlarndan kaçan PYD mensubu bir militan silahsz ve teçhizatsz teslim oldu.

Irakn kuzeyinde Zap bölgesi ile rnak Bestler-Dereler bölgesinde, üs bölgelerine saldr hazrlnda olduu keif ve gözetleme vastalaryla tespit edilen 3 kii etkisiz hale getirildi.

Ana Sayfaya Git