14'üncü kavuşma

136 aileden, bedensel engelli Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan Ertaş da örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Ramazan Ertaş’ın da teslim olması diğer aileleri umutlandırdı.

Haberler 08.07.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için 309uncu gününde de eylemlerini sürdüren 136 aileden, bedensel engelli Cemal Ertan olu Ramazan Erta (20) da örgütten kaçp güvenlik güçlerine teslim oldu. Ramazan Ertan da teslim olmas dier aileleri umutlandrd.

Diyarbakrda oturan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Eylemine son veren Hatice Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn oluna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülde HDP il binas önünde oturma eylemine balad.

14 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar ve Sait Açarn olu Haim, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Eylemlerini sürdüren aileler, dün de Mardinin Kzltepe ilçesinden gelip, 3 Mart günü HDP il binas önündeki eyleme katlan bedensel engelli Cemal Ertan olu Ramazann terör örgütünden kaçp, güvenlik güçlerine teslim olduu haberini ald. Böylece oturma eylemi yapan ailelerden 14ü evlatlarna kavumu oldu. Hacire Akar dndaki aileler, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

BZMDE EVLATLARIMIZ GELR

Kz eyma için oturma eylemi yapan anne Nazl Sancar, yapt açklamada, 9 yl önce zorla daa kaçrlan kzna kavumak istediini söyledi. 9 yldr kzna hasret olduunu ifade eden Sancar, Artk dayanacak gücüm kalmad. Bu bayram kzmla geçirmek istiyorum. Kzm gel, teslim ol. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Soyluya teekkür eden Sancar, Bugün çok sevinçliyiz, bir evladmz daha geldi. nallah Allahn izniyle bizim de evlatlarmz gelir. Sanki kzm gelmi gibi çok mutluyuz. 14 aile çocuuna kavutu. Bütün anne ve babalara sesleniyorum. Onlar da eyleme katlsn, bize güç versin. Evlatlarmz isteyelim, bu zalimlerin elinden çocuklarmz alalm. Allahn izniyle, devletimizin gücüyle evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. diye konutu.

çOCUKLARIMIZA KAVUMALIYIZ

Baba Süleyman Aydn da bedensel engeline ramen eyleme katlan Cemal Ertan evladna kavuacak olmasndan duyduu mutluluu dile getirdi. Evlatlarna kavumak için sürdürdükleri mücadeleye tüm ailelerden destek beklediklerini vurgulayan Aydn, Sanki bizim çocuumuz gelmi gibi oldu, çok sevindik. Dars bizim çocuklarmzn bana. nallah Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmz bize de hayrl haber verir. nallah bizim çocuklarmz da gelecek. Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmzdan Allah raz olsun. Devletimizin büyük bir çalmas var. nallah devletimiz hepimizi çocuklarmzla kavuturur ve bu hasretlik biter. Biz de evimize döneriz. Eylemimizde kararlyz. çocuklarmz gelmeden buradan gitmeyeceiz. ifadelerini kulland.

DARISI BZM çOCUKLARIMIZIN BAINA

Cemal Ertan oluna kavumas dier aileleri de mutlu etti. 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için HDP l Binas önünde oturma eylemi yapan Süleyman Aydn, Biz geçen hafta çileri Bakan Süleyman Soylu ile görütük. Kendisi, büyük bir çalma içerisinde olduklarn söyledi. Gece gündüz bizim için çaltklarn söyledi. Biz de bundan eminiz. Cumhurbakanmza ve çileri Bakanmza güveniyoruz. Büyük bir mücadeleleri var. HDP bize zulüm yapyor. HDP bu çocuklar zorla daa göndermi. Bu HDPnin zulmü tarihe geçecek. Allah raz olsun devletimizden. Cemal Ertan çocuu geldi. Cemal Erta engellidir, tekerlekli sandalyeyle buraya gelip gidiyordu. Aileler olarak onun namna çok sevindik. nallah bizim çocuklarmz da gelir. Dars bizim çocuklarmzn bana. Hepimiz burada eylemimizde kararlyz dedi.

14 CAN KURTARDIK, BUNDAN GÜZEL BR EY VAR MI?

5 yl önce 17 yandayken kaçrlan olu Fatih için oturma eylemi yapan Abdullah Demir de, Engelli bir babann çocuunu alp daa götürüyorlar. nsanlk bu mudur? Adalet bu mudur? Devlet olmasa namus olmaz. Süleyman Soyluya teekkür ediyorum. Cumhurbakanna teekkür ediyorum. Bize destek olanlara teekkür ediyorum. çocuk gelmi. Dünya bizim oldu. 14 çocua kavutuk.14 can kurtardk, bundan güzel bir ey var m? diye konutu.

Ana Sayfaya Git