2 Şehir, 3 Şehit

Şırnak ve Hakkari'de yaşanan çatışmada 3 güvenlik görevlisi şehit düştü.

Haberler 13.06.2012 - 10:55 Son Güncelleme : 13.06.2012 - 10:55

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı’nda örgüt üyeleriyle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir şehit oldu, 1 uzman çavuş da yaralandı. Şırnak Bestler Dereler Bölgesi’nde ise araziye döşenen mayına basan geçici köy korucusu Arif Güngen şehit oldu, 1 korucu yaralandı.

KATO DAĞINDAKİ OPERASYON

Kato Dağı’ndaki PKK’lı bir grubun belirlenmesi üzerine örgüt üyelirini etkisiz hale getirmek için önceki gün bölgeye Bolu Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndan gelen komandoların da katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında gece yarısı grup PKK’lı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir şehit olurken 1 uzman çavuş da yaralandı.

BÖLGEDE ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi. Çatışmalar gece boyunca sürdü. PKK’lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp bombalandı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte operasyon genişletilirken çatışmaların yer yer sürdüğü öğrenildi. Operasyon sırasında geçici köy korucusu Arif Güngen, araziye tuzaklanan mayına basarak şehit olurken korucu Mehmet Bektaş da yaralandı. Bektaş, Şırnak Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ÇUKURCA’DAKİ ÇATIŞMA

Buarada, PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, Çukurca ilçesine bağlı Kavuşak-Hantepe bölgesinde bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Çatışmada Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin şehit oldu. Helikopterle Hakkari’ye getirilen şehidin cenazesi, buradan memleketi Balıkesir’e gönderilecek. Çatışmanın devam ettiği bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon sürüyor.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. Basına kapalı yapılan törene Diyarbakır’da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal ile sivil ve askeri erkan katıldı. Törenden sonra şehit askerin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, aynı operasyonda yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavisi süren Uzman Çavuşu da ziyaret etti.

Öte yandan, Geçici Köy Korucusu Arif Güngen için Jandarma Alay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda, Şehit Geçici Köy Korucusu Arif Güngen için yapılan törene, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tüm General İlhan Bölük, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, daire amirleri, askeri erkan, şehit yakınları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır