20 yıllık arşiv çıktı

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde 3 Ekim’de düzenlenen hava harekâtında üç korumasıyla öldürülen PKK’nın sözde Amed Eyaleti Özel Güç sorumlusu Doktor Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın üzerinde ve barındığı sığınakta PKK’nın 20 yıllık arşivi ele geçirildi. Dijital ortamda muhafaza edilen ve şifreleri istihbarat birimlerince kırılan arşivden kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerleşke krokileri, bölgede görev alan üst düzey bürokratlar, terör örgütüne lojistik ve eleman temini sağlayan işbirlikçilerin tek tek isimleri çıktı.

Haberler 03.12.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesinin Yalml Köyü Horsel Mezrasnda 3 Ekim günü insansz hava aracyla görüntüleri alnan dört örgüt üyesine yönelik ayn gün F-16lar nokta hava harekat gerçekletirdi. Operasyonda biri krmz listede olan toplam 4 terörist etkisiz hale getirilirken bulunduklar maara ve üzerlerinden çkan ve ifresi krlan dijital meteryallerin içinden PKKnn 20 yllk arivi çkt. Terör örgütüne ait fla bellein içerisindeki arivde daha önce yaplan saldr ve eylemler ile bundan sonra planlanan saldr ve hedefteki kii ve binalarla ilgili çok çarpc bilgilerin yer ald belirtildi.

PKKNIN 20 YILLIK ARV ELE GEçRLD

Yaplan operasyonda çileri Bakanlnn en çok aranan azl teröristler listesinin 10 Milyonluk Krmz kategorisinde yer alan Doktor Amara kod adl Müzeyyen Aydnl ile üç korumas öldürüldü. Teröristlerin üzerinden ve barndklar yer alt snanda jelikan bidonlar içerisinde harici hard disk ve USB hafza kartlar ele geçirildi. Disk ve hafza kartlarnn içerisinden terörist PKKnn 20 yllk geçmi ve gelecek saldr plan ve krokilerinin olduu bir ariv çkt.

FRES KIRILDI

Sözde Amed Eyaleti Özel Güç suikast birimi sorumlusu Müzeyyen Aydnlya ait hard disk ve hafza kartlarnn ifrelerini istihbarat birimleri büyük titizlikle uzun uralar sonucu krd. Terör örgütünün 20 yllk arivinde çok gizli ve önemli bilgi ve belgelere ulald. Arivin detaylar terör örgütünü eylemlerine dair çok sayda ipucu verdi.

UYUYAN HÜCRELER DEFRE OLDU

Arivdeki Siviller ad verilen klasörde PKKnn ehir merkezlerindeki suikast, sabotaj gibi saldrlarn organize eden ve uyuyan hücre olarak bilinen YPS yaplanmasnda yer alan teröristlerin isim listesi çkt. Bu kiilerin krsal alanda ksa süreli silah ve bomba eitimi aldktan sonra tekrar ikamet ettikleri ehirlere gelerek örgütten eylem talimat bekledikleri ortaya çkt.

EHRLERDE TALMAT BEKLEYEN çOU MEMUR 147 SM DEFRE OLDU!

Son dakika operasyonu kapsamnda isimleri ve yerleri deifre olan teröristler arasnda iki hemire, bir anestezi teknikeri, bir avukat ve halen görevde olan baz kamu görevlileri olmak üzere 147 isim tespit edildi. Yakalanan bu kiiler tutuklanp cezaevine gönderildi.

PKKYA DESTEK VEREN 17 ADAMI VE MÜTEAHHT DE TESPT EDLD

Ayn harddisk içindeki bir baka klasörde ise PKKya finansal destek salayan müteahhit ve iadamlarndan oluan 17 kii tespit edildi. Bu kiiler hakknda da adli ilem yapld. Liceye bal köy ve mezralarda da terör örgütüne eleman ve lojistik temin eden ibirlikçilerin de isimleri, örgütte hangi teröriste bal olarak çaltklar ve cep telefonlarn içeren ayrntl bilgiler ele geçirildi. Bu kiilere yönelik de operasyonlar yapld.

6 NOKTADA YIINAK TESPT EDLD

Hafza kartnda ayrca terör örgütünün krsal alandaki silah ve mühimmat deposu ile erzak ve yaamsal malzemeleri gizledikleri 6 farkl noktada snaklar tespit edilerek kullanlamaz hale getirildi.

6 LDE DEVLET BNALARININ KROKLERN HAZIRLAMILAR

Hafza kartnda ayrca terör örgütünün orta saha diye adlandrd Diyarbakr, Elaz, Batman, Bingöl, Erzurum, Mu illerindeki kamu kurum ve kurulularna ait binalarn fotoraflar, krokileri bulundu. Yaplan basknla ele geçirilen arivdeki krokilerde Bunlar arasnda Valilik, Jandarma, Emniyet Müdürlüü ve Adliye binalar da yer alyor. Teröristlerin 2015-18 yllarnda fotoraflayarak krokilerini çizdikleri kamu binalarna yönelik saldr planlar yaptklar tespit edildi. Arivdeki bilgilerin deifre edilmesiyle birlikte terör örgütü PKKya önemli bir darbe daha vurulmu oldu.

PKKYA TERÖRST SALAMA NOKTASIYDI

Kandilden sonra PKKnn en çok kulland kamplarn banda gelen Lice terör kamp örgüte katlmak isteyen ya da zorla götürülenlerin topland bir kamp olarak biliniyordu. Burada teröristlere eitim veren elebalar ardndan Irakn kuzeyi ve Suriyeye gönderiyordu. Operasyon yaplan maaralarn Lice krsal içinde olduu belirtilirken etkisiz hale getirilen teröristlerden edinilen dijital materyallerin PKKnn birçok konudaki plan ve programn ortaya koyduu aktarld

SANSASYONEL SALDIRI HAZIRLIINDAK 9 TERÖRST ANLIURFADA YAKALANDI

Arivin ele geçirilmesiyle birlikte terör örgütünün snr dndaki kamplarndan Türkiyeye sansasyonel Eylem yapmak için gelen 9 PKKlnn tespiti üzerine balatlan çalmalarla ele geçirilen arivdeki bilgilerin kesitii görüldü bu kapsamda birçok ilde gerçeklemeden PKK saldrlar engellendi.

TE SALDIRILARIN ENGELLEND LLER

Ayrca arivden edinilen bilgiyle güvenlik güçlerinin hzl hareket etmesi sayesinde son dakika basknlaryla hain saldrlarn engellendii iller Diyarbakr Adana Mardin Mersin Ankara Giresun Trabzon rnak ve Hakkari olarak öne çkt. Yine dokümanlardan ulalan bilgiler nda anlurfada da bir nokta operasyon gerçekleti. Yakalanan teröristler emniyet sorgularnn ardndan tutukland.

KRTK SOKAKLAR VE SLAH DEPOLARI DA TESPT EDLD

Ayrca PKKnn Kobani bahanesiyle gerçekletirdii Hendek saldrlarnn yapld özellikle diyarbakr-mardin gibi merkezler ile ilgili hangi silahlarn hangi merkezleri hangi sokaklara gidecei nerede ne kadar patlaycnn infilak ettirilecei ne kadar geni kapsaml bir plan deifresi salad. Kobani olaylarnda birçok vatandamz ehit eden, ehirleri Sava alanna çeviren PKKllarn tüm kroki ve planlar bu 20 yllk arivin ele geçirilmesi ile birlikte deifre oldu.

ELE GEçRLEN ARV SAYESNDE TOPLAM 40 TERÖRST GÖZALTINA ALINDI

Krokiler içerisinde ehirlerle ilgili Sokaklarn krokilerinin yer ald buralarda iaretlenen noktalara silahlarn ya da patlayclarn yerletirilecei alanlar belirlendii görüldü. Emniyet ve stihbaratn titiz çalmas sonucunda bu arivi nda operasyonlar gerçekletirildi ve alnan son dakika rakamlarna göre 40 terörist gözaltna alnd. Bu kapsamdaki operasyonlarn devam ettii örenildi.

BASKIN YYEN HÜCRE EVLERNDEN DE KRTK BLGLER çIKIYOR

Yaplan operasyonlarda da PKKnn hücre evlerinde farkl dijital dökümanlar ve krokilerinin ele geçirildii bunlarla ilgili çalmalarnda yürütüldüü belirtildi.

PKKnn çocuklara sava eitimi verdii videolar da bulundu

Ele geçirilen 20 yllk arivin içerisinde video görüntülerinde bulunduu belirtilirken bu görüntülerde on 15 ya aras çocuklarn dahi olduu ve bunlara sava eitimi verildii görüldü.

çMZDE GZLENEN HANLERN KMLK BLGLER DEFRE OLDU

Terör örgütü mensuplar ile ilgili kritik bilgilerin olduu arivin içerisinde kimlik verileri de yer ald bu veriler nda yakalanan teröristlerin sorgusu devam ediyor. Hakkari Merkez Yüksekova Mardin Derik gibi merkezlerde çukur ve hendeklerdeki patlayclarla ilgili çok önemli bilgilere ulald bu projelerin detayl bir ekilde ortaya çkmas PKKya büyük bir darbe olarak öne çkt.

Ana Sayfaya Git