33 kişi dualarla anıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 27'nci yıldönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı.

Haberler 06.07.2020 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babalar Köyü Kültürevi önündeki törene, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Türkiye Büyük Millet Meclisi dare Amiri, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan çakr ile CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Balkesir Milletvekili Fikret ahin, Erzincan Belediye Bakan Bekir Aksun, l Genel Meclis Bakan Bekir Yldz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulular ile kamu kurum ve kurulularn yöneticileri katld.

Törende ilk konumay Köy Muhtar Ali Akarpnar yapt. Yaadklar katliamn üzerinden 27 yl geçtiini hatrlatan Akarpnar, Babalar köyü mazlumlarnn yitirilen haklarn, kaybedilen canlarnn kanlarnn yerde kalmasn, meru olarak mahkeme ve dier kesimlerde aramaya devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, u iyi bilinmelidir ki her rengin ve her mezhebin, kardeliin çats olan Anadolunun hogörü ve kardelik ehri Erzincandr. Dün karanlk planlarla 33 hemehrimizi ehit edenler, Türkiye üzerinde mezhepsel, kültürel ve sosyal fay hatlar oluturmak isteyenler, sükutu hayale uradlar. Bundan sonra da urayacaklar. Erzincan gaziler, ehitler topradr. una inanyorum ki hain terör örgütü PKK tarafndan köy meydannda diri diri yaklan vatandalarmz tarihi bir acnn vesikas oldular dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Kadim Durmaz, yapt konumada unlar söyledi: Yedi iklimin ve dört mevsimin bütün özelliklerinin yaand bu corafya elbette emperyalist güçleri çok rahatsz etmekte. Birçok planlar oynadlar ama hiçbiri tutmad. çünkü bizim mayamz insanlk, birlikte yaama kültürü ve cumhuriyetin birer yurtta olmakt. te bu tezgah 2 Temmuzda Sivasta oynand, bakt amaçlar tutmuyor, emellerine ulaamadlar, bu aziz millet oradaki yananlarn acsn paylat, barna bast. Birbirine daha da kenetlendi, bu onlar rahatsz etti. Ayn ayn bei akam hepimizin de bildii gibi Babalarda bir akam ezannda 33 cana vahim, ac kahpe ve kalleçe kurunlar bu acy yaatt.

Madmak ve Babalarda birilerinin operasyon çekmek istediini belirten Vali Mehmet Makas ise unlar söyledi: Bir ve beraber olduumuzda tüm dünyada söz sahibi oluyoruz, birilerinin hesabn bozuyoruz. Birileri 2 Temmuzda Madmakta, 5 Temmuzda Babalarda operasyona çekebiliyor. Biz bir ve beraberiz, Madmakta hangi el o ii örgütlediyse, Babalarda da ayn el örgütlemitir. Bizim bir tane vatandamzn burnu kanyor ise Sivasta da ayn acy yüreimize kadar hissediyoruz. Babalarda da ayn acy hissediyoruz. Bizim birbirimizi sevmemek gibi bir lüksümüz yok. Asrlardr sevdik ve sevmeye de devam edeceiz. Et ve trnak gibiyiz, Sivas Erzincandan, Hakkariyi Edirneden, Artvinli kardeimizi Karadenizliden ayrma ihtimalimiz ve imkanmz yok. Her birinin derdi ile dertlenmede mükellefiz. çünkü tarih bu millete adaleti datmak adna, bir misyon, bir görev yüklemitir. Babalardaki tüm kardelerimizin acsn hücrelerime kadar hissediyorum. Daha önce de belirttim, bu kardeiniz bu bölgede astemen olarak görev yapm, Babalar beklemi bir kardeinizdir. O gün asker olarak bekledik, dün kaymakam olarak bekledik, bugün itibariyle vali olarak bekliyoruz. unu biliyoruz ki biz bu milletin bir neferiyiz, bir bekçisiyiz ve milletimizin de emrindeyiz.

Konumalarn ardndan ehitlie geçen protokol üyeleri ehitlik önüne karanfil brakp, dua etti.

Ana Sayfaya Git