ABD: '"TÜRKİYE'NİN TOP ATIŞLARINI DURDURDUĞUNU GÖRMEK KONUSUNDA ÇOK NETİZ"'

Suriye'de varılan ateşkes anlaşması sonrası Amerika, Türkiye'ye YPG'ye yönelik fırtına obüsleriyle yaptığı top atışlarını durdurma çağrısını yineledi.

Haberler 23.02.2016 - 01:48 Son Güncelleme : 23.02.2016 - 01:48

Suriyede varılan ateşkes anlaşması sonrası Amerika, Türkiyeye YPGye yönelik fırtına obüsleriyle yaptığı top atışlarını durdurma çağrısını yineledi.

ABD Yönetimi, bugün Rusya ile üzerinde mutabakata varılan ve Şam saatiyle cuma gece yarısı yürürlüğe girmesi planlanan Suriyede düşmanlıkların durdurulması anlaşması sonrası, Türkiyeye Suriyedeki PYD hedeflerine yönelik topçu atışlarına son verme çağrısını yineledi.

PKK İLE PYD ARASINDA BAĞ GÖRMÜYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, günlük basın toplantısında mutabakata ilişkin sorulara cevap verirken, düşmanlıkların durdurulmasına Türkiyenin Suriyedeki YPG hedeflerine yönelik topçu atışlarının da girip girmediği sorulduğunda şöyle yanıt verdi:

Biz PKK ve PYD arasında bir bağ görmüyoruz. Ancak Türkiyenin PKK ve terörizm konusundaki kaygılarını anlıyoruz. Kendini savunma hakkı var. Ancak biz sınır ötesi topçu atışlarını durdurmasını istedik. YPGden de Halep civarında sahada gerginliği artıcı eylemlere son vermesini istedik. Sahadaki gerginliğin azaltılmasında yapıcı değil.

Toner, mutabakat kapsamında uygulanacak ateşkese uymanın Suriyede rejimin ve Birleşmiş Milletler terör listesinde yer almayan grupların kendi tercihini olduğunu söylerken, Türkiyeye ilişkin ise Biz Türkiyenin top atışlarını durdurduğunu görmek istediğimiz konusunda çok netiz dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüleri, geçen hafta da YPGye yönelik İlerlemeyin çağrısının yanı sıra Türkiyeden Suriyeye obüs atışlarını durdurmasını istemiş, cuma günü yapılan telefon görüşmesinde ABD Başkanı Barack Obama, aynı isteği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğana da aktarmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Ana Sayfaya Git