Acılar geçmedi

’Kobani olayları bahene edilerek, 35 ilde 96 ilçede gerçekleştirdiği ve 37 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı terör eylemlerinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen acılar ilk günkü tazeliğini koruyor.

Haberler 07.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çars üzerine 35 il, 96 ilçede 6-8 ekim 2014te terör örgütü YPG ve PKK yandalar tarafndan balatlan olaylarn üzerinden 6 yl geçti. Terör örgütü DEAin Suriyedeki iç sava frsat bilerek Kobaniye saldrmas üzerine Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerindeki iller bata olmak üzere 35 il, 96 ilçede 6-8 ekim 2014te HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabndan ve HDP Merkez Yürütme Kurulundan acil çar balyla paylalan mesajla birlikte terör yandalar sokaa indi. Terör yandalar birçok kentte barikatlar kurup yol keserken, uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fiek, ta ve sopalarla kamu binalarna, araçlara, vatandalarn ikametlerine, i yerlerine zarar verdi. Olaylarda 37 kii hayatn kaybederken yüzlerce kii de yaraland. Birçok esnafn i yeri zarar görürken, milyonlarca liralk zarar meydana geldi. Balar ilçesinde kurban eti datmak isterken terör örgütü yandalar tarafndan hedef alnan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne, Hasan Gökguz ve Yusuf Er bir binaya girerek burada öldüresiye darp edildi. Yusuf Er, yaral halde saldrganlarn elinden kaçarken, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguz ilkönce silahla vurularak 3üncü kattan aa atld. Olaylarn üzerinden 6 yl geçmesine ramen ailelerin aclar ilk günkü tazeliini korudu. Olaylarda evlatlarn kaybeden aileler, Yeniköy Mezarlna gelerek çocuklarnn mezarlar banda dua okudu.

6-8 ekim olaylarn unutmayacaz unutturmayacaz

6-8 ekim olaylarnda olu hayatn kaybeden ve kendisi de yaralanan Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz, aclar ilk günkü gibi taze yaadklarn ve bu olaylarla ilgili parma olan herkesin yakalanmasn istediklerini söyledi. Gökguz, Acmz hala ayn 6 yl geçti, sanki bugün ehit oldu. Cierimiz yanyor, ne gece ne gündüz aklmzdan gidiyor, bu azmettiricilerden davacyz. Kimin parma varsa hepsinden davacyz. çocuklar kurban eti datrken saldrya uradlar, eve snyorlar 3 kattan aa atlyorlar. O binada Yasin Börü, Hasan Gökguz, Hüseyin Dakak, Riyat Güne 4 kii ehit oldu, Yusuf Er yaraland. Allah intikamcdr, brakmaz onlara teker teker yakalanyorlar. Rabbime ükürler olsun, parmaklar olanlar yakalannca seviniyorum. stersen bu ite benim babamn parma olsa bile yakalansn, adalet istiyoruz. Benim olumu ehit eden polisi, askeri de ehit ediyor. Anneler alamasn yeter, Davutolu önceden Selahattin Demirta yakalaynca bize müjdeler olsun derdi, imdi ise Selahattin Demirtan ne ii var cezaevinde diyor. Peki asker, polis ve bu gençlerin ne ii var mezarda, sen böyle konuuyorsun. Klçdarolu madalya takalm diyor, neye takyor kime takyor. Sen bir oy için kendini satyorsun, bar madalyasn hak m ettiler, bar madalyas ehitlerin ailelerine, vatan için cann verenlere tak. Biz bu dünyada sa olana kadar bu zalimlere boynumuzu emeyiz, 6-8 ekim olaylarn unutmayacaz unutturmayacaz dedi.

Benimde ölüm emrimi verdiler, öldüremediler

Arkadalarnn öldürüldüü olaydan yaral kurtulan Yusuf Er ise yaadklarn anlatt. Er, Olaydan 6 yl geçti, hiçbiri bizim için deimi ve geçmi deil. 6 yl önce kurban eti datmndaydk 3 aile kalmt, bir gurup önümüzü kesti, biz yaptmz hayr anlattk aralarndan biri çkp DEAl olduumuzu söyleyerek öldürün dedi. Silahlara üzerimize ate ettiler, bizde kaçarak bir binaya saklandk. O srada içeri girdiimizi gören bir kadn, o gruba DEAllar bu binaya girdi diye seslendi. Sonra dier sokaklarda bulunan gruplar da bizim yerimize geldiler ve saldrdlar, kapy krmaya çaltlar. Biz çatya çkmaya çaltk ama o srada 3. katta bir kadn gördü bizi ve evime gelin dedi. çeri girdik oturduk. Gurup bina içerisinde tek tek dairelerde arama yapyordu. Kadnn ei guruptan birini arad, evinde olduumuzu söyledi. Konutuu kii kapda duranlardand, bararak aradklar kiilerin burada olduklarn söyledi. Emniyette de kaytlar duruyor, adamn arad kii öz babasym, o bölgenin olaylarla ilgili sorumlusu. Kapy krdlar, o anda biri üst katn kapsn krp içeri zorla giriyor, perde ve çaraflar birletirerek üst kattan kendini sarktarak bizim bulunduumuz evin mutfana girdi. Bu kii aratrdk sonradan dada PKKnn saflarnda eitim alm, mahallenin en büyük hrszlarndan biri bu kii. Ate ederek d kapnn anahtarn açt, arkadalarmza kurun skarak 3. Kattan aa attlar, beni atmaya çalrken yaral halde kaçtm. Beni yakaladlar, 2 kii geldi, biri öldürelim dedi dieri öldürmeyelim dedi. Binadan çkardlar beni ölen arkadalarm yüz üstü yerde yatyordu. Uzaklatrdlar beni, arkamdan biri vurdu git dedi,10 adm attm arkamdan biri kele ile arkamdan vurmak istediler, ate ettiler vuramadlar sokaklardan kaçtm diye konutu.

Ana Sayfaya Git