Acılı ailenin PKK'yı isyanı

Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda kızları Zeynep Sevinçer'i kaybeden Ece ailesi, PKK'ya büyük tepki gösterirken Baba Ece "Benim için öldürme, benim hakkımı da savunma" dedi.

Haberler 12.11.2016 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKl militanlarca bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda kzlar Zeynep Sevinçeri kaybeden Ece ailesi, PKKya tepki gösterdi.

PKKnn yan kolu olan TAK mensuplarnca 4 Kasmda düzenlenen ve polis memurlar Semih Turgut ile smail Mavitan ehit olduu, 9 sivilin yaamn yitirdii ve 100ü akn kiinin de yaraland saldrda 2 çocuk annesi olan kzlar Zeynep Sevinçeri kaybeden Ece ailesi, PKKya büyük öfke duyarak, teröre lanet getirdi.

- Ben Kürtüm benim hakkm savunma

Kzn kaybeden baba Veysi Ece, PKKya tepki göstererek, Kzm ehit oldu. Geride 2 yetim brakt. Biri 4 aylk, biri 4 yanda. Terörü lanetliyoruz. Kürt hakkn savunuyoruz diyorlar, biz Kürt deil miydik? Eer Kürtün hakkn öldürmekle savunuyorsan, ben Kürtüm benim hakkm savunma. Benim hakkm öldürmekle niye savunuyorsun? Öldüreceksen savunma beni. Sen zalimsin, zalimler için yaasn cehennem. diye konutu.

Terör saldrlarn yapanlar için idam cezas verilmesini istediklerini aktaran Ece, bu konuda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrma çarda bulunduunu belirtti. dam istiyoruz. Edi bese, yeter. Oy dedin, sana oy verdiler, milletvekili dedin, sana milletvekili verdiler. Belediye dedin, bütün belediyeleri sen aldn. Sen ne verdin bize? Bomba verdin. ehrin içinde bomba patlatyorsun. ehirde Kürt halk var. Bombay patlatnca Kürt halknn öleceini bilmiyor musun? Kürt hakkn bu ekilde mi savunuyorsun? Beni öldürerek mi savunuyorsun? ifadelerini kullanan Veysi Ece, terör örgütünün Kürtlerin hakkn savunmadn vurgulad.

Ölen Kürt, öldüren Kürt, Kimdir bunlar?

Ece, konumasn öyle sürdürdü: Ben dilimi rahat bir ekilde konuuyorum. Benim dilimi savunma. Ben her yerde dilimi konuabiliyorum. Bunlar ABD ve srailin maalardr. Her gün Kürt ölüyor. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Kimdir bunlar? Eski bakanmz Mehdi Eker taziyemize geldi. Kürtçe konutu. Bu zulüm yeter. Yaptnz zulümdür. Ey PKK, sen bizi savunmuyorsun. Sen ABD ve srailin maassn. Git bakalarn kandr. Kürtleri kandramazsn. Artk Kürtler de uyansn yeter, nereye kadar.

PKKya destek verenleri sert bir dille tepki gösteren Veysi Ece, ehrin göbeinde patlatlan bombalarla kadn ve çocuklarn öldüünü, canndan çok sevdii kzn kaybettiini, kznn ardnda 2 yetim braktn dile getirdi. Kzlarn kaybettikten sonra einin uyuyamadn ve sürekli aladn bildiren Ece, Cierimizi yakyorsun. Cierimizi yakanlar hem bu dünyada hem de dier dünyada inallah cehennemin en dibine gidip azaplarn çekerler. çim yanyor. Ben her gün ölüyorum. Kzm ehit oldu, onun acsndan her gün ölüyorum. Kzm ne yapt size? Evinde oturuyordu, namaznda niyaznda birisiydi. çocuklarna kahvalt hazrlyordu. çocuklarn kaldrp onlara kahvalt verecekti. 10 gün önce o eve tanmt. Brakmadlar otursun. ifadelerini kulland.

Taziyeye gelen HDP ve BDPlileri kovduk

Terör saldrlar sonucu bütün güzelliklerin yok olduuna, huzur kalmadna dikkati çeken Veysi Ece, hakkn helal etmediini kaydetti. Taziyelerine gelen HDP ve DBPlileri kovduklarn aktaran Ece, konumasn öyle sürdürdü:

Bizi öldürüyorlar, bir de yasmza geliyorlar. Sende ne yüz var? Sen ne yüzsüz, ne utanmazsn. Öldürüp, bir de yasnza geldim diyorsunuz. Bizim kadnlar onlar kovdu. Onlar vurmak istediler, millet araya girdi. Hem zalimlik yap, öldür, bir de utanmadan, arlanmadan biz yasnza geldik. Hangi yüzle? Biraz utann, bu kadar da alçaklk olmaz. Millet kuzudur, hem öldüreceim, hem yasna gideceim. Bari yasma gelme. Acma ac katma. Allahn laneti üzerinize olsun.

Kürt halknn terör örgütüne kar sesini yükseltmedii takdirde terör örgütünün Kürtleri öldürmeye devam edeceini belirten Veysi Ece, millet sessiz kaldkça onlarn öldürmeye devam edeceini söyledi.

Gözyalarn tutamayan anne Hayriye Ece ise örgütün binlerce kadn ve çocuu zalimce öldürdüünü anlatt. Allah kahretsin, o çocuklarn hakkn brakmasn. Allah zalimleri kahretsin, onlara oy veren de arka çkan da kim olursa olsun. 2 zavall çocuk ne yapt onlara? Küçük torunum annemiz nerede diye soruyor, biz de hastanede diyoruz. Bebek daha süt emiyor. diyen Ece, terör örgütünün askerleri, polisleri ve vatandalar zalimce öldürdüünü dile getirdi. Kznn ardnda 2 yetim çocuk kaldn aktaran Ece, Ne haklar var buna? ABD ve srail onlarn boynuna tasmay takm, silah ve para verip öldürün diyor. Allah hakkmz bu dünyada da öbür dünyada da brakmasn. Biz onlardan davacyz. Cumhurbakanmza, devletimize sesleniyoruz, bu kan yerde kalmasn. dedi.

Ana Sayfaya Git