Afrin'e "koruculuk sistemi" önerisi

"ÖSO mensupları TSK tarafından eğitimden geçirilmeli, ilçe ve belde merkezlerinin güvenliği onlara teslim edilmelidir. Aksi takdirde teröristlerden temizlediğimiz bu yerlere, TSK ayrıldıktan sonra teröristler tekrar gelip, yerleşeceklerdir"

Haberler 22.03.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüü Zeytin Dal Harekat ile teröristlerden temizledii Suriyenin Afrin bölgesinde koruculuk sisteminin uygulanmasn önerdi.

Sözen, yapt yazl açklamada, Afrin bata olmak üzere Suriyenin kuzeyinde yerleen PYD/PKKl teröristlerin buradaki halka hayat adeta zehir ettiini, bu zulümden kaçanlarn Türkiyeye sndn belirtti.

Zeytin Dal Harekat ile bu bölgelerin teröristlerden temizlendiini vurgulayan Sözen, bölgede mayn temizleme çalmalarnn devam ettiini kaydetti.

TSKnin bu bölgede hayat normalletirdikten sonra ayrlp gerçek sahiplerine bölgeyi teslim edeceini ifade eden Sözen, açklamasnda unlar kaydetti:

te tam da sorun bundan sonra balayacaktr. Afrin halk kendi köylerini, beldelerini, ilçelerini koruyamazsa teröristler tekrar geri gelip balarna bela olacaklardr. Bundan dolay Afrin bata olmak üzere o bölgelere Dou ve Güneydoudaki gibi acilen koruculuk sistemi getirilmelidir.

- Onurlarn PKKya çinetmemilerdir

Sözen, terör örgütü PKKnn, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde karakollarn olmad yerlerde vatanda katlettiini hatrlatarak, bu nedenle çok sayda ailenin göç etmek zorunda kaldn belirtti.

Köylerini terk etmeyenlerin güvenlik korucusu olup ailelerini PKKnn zulmünden kurtardn bildiren Sözen, açklamasnda unlar aktard:

Koruculuk sistemi olan yerlerde hayat normal seyrinde devam etmiti. Zaman zaman baskn yapan teröristler çok büyük kayplar vererek kaçmlardr. Korucu köylerimiz PKKya kar koymann bedelini canlaryla ödeseler de onurlarn PKKya çinetmemilerdir.

- Terörün geri dönmemesi için önlem alnmal

Afrin bölgesine teröristlerin yeniden yerlememesi için önlemler alnmas gerektiini iaret eden Sözen, açklamasnda u ifadeleri kulland:

Özellikle krsal köylerde derhal ülkemizdeki gibi bir koruculuk sistemi getirilmelidir. Bunun örnekleri dünyann birçok yerinde mevcuttur. ÖSO mensuplar TSK tarafndan eitimden geçirilmeli, ilçe ve belde merkezlerinin güvenlii onlara teslim edilmelidir. Aksi takdirde teröristlerden temizlediimiz bu yerlere, TSK ayrldktan sonra teröristler tekrar gelip, yerleeceklerdir. Bunun olmamas için buralarda koruculuk sistemi derhal uygulanmal ve eli silah tutan herkes teröristlere kar silahlandrlmaldr.

Ana Sayfaya Git