Aile sayısı 198'e yükseldi

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aile sayısı, 198'nci günde, 2011 yılında kaçırılan oğlu Savaş (24) için Hakkari'den gelen Piroze Yiğit, 2015 yılında kaybolan oğlu İlhan (23) için Hakkari'den gelen Zeynep Akdoğan ile 1992'de kaçırılan kızı Kezban (48) için Balıkesir'den gelen Tenzile Dönmez ile birlikte 131 oldu.

Haberler 18.03.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda oturan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austos tarihinde ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen Hacire Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde Mehmet Akar, ortaya çkt. Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere de çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

13 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar ve Sait Açarn olu Haim, terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olup, ailelerine kavutu. Böylece oturma eylemi yapan ailelerden 13ü, evlatlarna kavumu oldu. Hacire Akar dndaki 12 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

OLUMU çOK ÖZLEDM

2011 ylnda kaçrlan olu Sava için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önüne Hakkariden gelen Piroze Yiit, oturma eylemine katld. Gözyalar dökerek, olunu özlediini anlatan Yiit, oluna kavumak umuduyla oturma eylemine katldn söyledi. Yiit, Olum sen gelmeden buradan bir yere gitmeyeceim. Senin yolunu gözlüyoruz. Hepimiz seni çok özledik. Gel devletine sn, teslim ol dedi.

SEN GELMEDEN BURADAN BR YERE DE GTMEYECEM

Hakkarili Zeynep Akdoan, 2015 ylnda kaçrlan olu lhan için HDP Diyarbakr l Bakanl önene gelerek oturma eylemindeki yerini ald. Olunu yolunu gözlediini anlatan Akdoan, Evladm, senin yolunu gözlüyoruz. Ne olursun kaç gel. Sen gelmeden buradan bir yere de gitmeyeceim diye konutu.

28 YILDIR SENN HASRETNLE YAIYORUM

1992 ylnda Samsunun çaramba ilçesinde 1 Mays kutlamalar için gittii Ankarada kaybolan ve daha sonra terör örgütü PKKya katld anlalan hemire kz Kezban için Balkesirden gelen Tenzile Dönmez, kzna seslenerek, teslim olmas için çarda bulundu. 28 yldr kznn hasretiyle yaadn anlatan Dönmez, Kzm, ceza yok. Bu senin ve arkadalarn için iyi bir frsat. Kaçn gelin devletine sn. 28 yldr senin hasretinle yayorum. Artk dayanacak gücüm kalmad dedi.

Ana Sayfaya Git